Fotball

Her forlater TIL-stjernen lagkameratene i natt – enig med svensk storklubb om overgang

Mikael Norø Ingebrigtsen er klar for IFK Göteborg.

Her er Mikael Norø Ingebrigtsen på flyplassen i Antalya. Neste stopp er spanske Alicante.
  • Rune Robertsen
    iTromsø

ANTALYA (iTromsø): Det betyr at Ingebrigtsen ikke fikk sove et sekund natt til fredag. Han måtte nemlig nærmest umiddelbart fly rett til Spania for medisinsk test og signering av kontrakt.

Den forventede overgangen strandet ikke på oppløpssiden da klubbene sluttforhandlet etter at TIL hadde slått Rubin Kazan 1–0 i Tyrkia torsdag kveld.

Oppgjøret ble spilt uten at Ingebrigtsen fikk noen minutter på banen selv om han var i troppen, noe som var et kraftig signal på at overgangen var rett rundt hjørnet.

TIL og IFK Göteborg er enige om både den umiddelbare overgangssummen og klausuler som slår inn senere ved blant annet antall spilte kamper. Etter det iTromsø kjenner til får TIL nærmere 1,7 millioner kroner, noe som potensielt kan økes med én million dersom Ingebrigtsen spiller flere kamper.

Les også

Mike McCabe blir Fløya-trener: – Jeg kommer til Tromsø for godt

Det siste punktet som ble forhandlet om skal ha vært videresalgsprosenten, noe TIL og IFK til slutt ble enige om sent torsdag kveld. Deretter gikk det fort.

– Det er spesielt

03.15 tyrkisk tid (01.15 norsk tid) forlot Ingebrigtsen TIL-hotellet for å dra til flyplassen i Antalya. Det betyr at han ikke engang rakk å si farvel til en rekke av lagkameratene som hadde lagt seg da overgangen gikk i orden.

– Jeg fikk snakket med Simo Valakari og Lars Petter Andressen. I tillegg bor jeg jo sammen med Runar Espejord, så han fikk siste natta alene på rommet. Planen var egentlig å si adjø til alle på frokosten, men flyet gikk allerede klokka fem så det ble vanskelig, sier Ingebrigtsen med et smil.

Mikael Norø Ingebrigtsen sjekker inn på flyplassen i Antalya natt til fredag.

iTromsø fulgte han på den 15 minutter lange turen til flyplassen fra hotellet, og det var en spent 21-åring som har fått oppfylt utenlandsdrømmen. Ikledd sivile klær er det et nytt kapittel i karrieren som venter. I Spania venter medisinsk test fredag ettermiddag og trolig signering raskt etter det.

– Dette ser jeg virkelig frem til. Å dra fra dem du har vært med hver dag i mange måneder på denne måten er jo spesielt, sier Ingebrigtsen til iTromsø.

Da han fikk beskjeden om at overgangen var i orden var han forberedt.

– Når det først skjedde trakk jeg på smilebåndet. Dette er virkelig noe jeg har lyst til, sier Ingebrigtsen til iTromsø.

Les også

Proffaktuelle Ingebrigtsen benket i Tyrkia - svensk avis hevder han flyr til Spania fredag

Enige om personlige betingelser

I tillegg skal IFK Göteborg og Ingebrigtsen etter det iTromsø kjenner til være enige om den personlige kontrakten. Det er å anta at TIL-vingen går opp en del i lønn som følger av overgangen.

Ingebrigtsen var langt fra den best betalte på Alfheim. Göteborgs-Posten skrev torsdag kveld at kontrakten er på 3,5 år. Selv vil han ikke uttale seg om innholdet i avtalen.

Lørdag spiller «Blåvitt» treningskamp mot danske Odense. Den spiller trolig ikke Ingebrigtsen, men han er derimot mer aktuell til å spille mot 1860 München i neste uke.

Les også

TIL-børsen: «Har «Ulven» våknet?»

Minneverdig debut

Ingebrigtsen debuterte for TILs A-lag i eliteserien våren 2015. Hans første kamp fra start kom i slutten av april samme år. I oppgjøret på bortebane mot Aalesund scoret han og satt umiddelbart seg selv på kartet.

Den talentfulle tromsøværingen oppvokst i Senjaveien – et steinkast fra Alfheim stadion – er en del av den såkalte «gullgenerasjonen».

Den består av fem spillere født 1996 som alle fikk proffkontrakt med TIL. Ettersom Ingebrigtsen nå er solgt og Ulrik Yttergård Jenssen forlot klubben før jul er Runar Espejord, Jostein Gundersen og Fredrik Michalsen de gjenstående tre.

TIL-spilleren, med åtte seriemål på 17 kamper fra start i 2017, takket nei til å skrive under på ny TIL-kontrakt i vinter. Årsaken var blant annet at han ikke følte at TIL kunne gi han god nok forsikring om hvilken posisjon han skulle satses på i årene fremover.

Dermed fortsetter karrieren i IFK Göteborg – en av Sverige absolutt største klubber.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18113445222336
2Bodø/Glimt18105337181935
3Kristiansund1810262420432
4Rosenborg1894537241331
5Lillestrøm189452822631
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Tromsø IL
  2. Eliteserien
  3. IFK Göteborg