Fotball

TV 2-Wathne: - Jeg er ikke Petter Stordalen

<p>Frontfiguren ønsker ikke å kaste seg ut på glatt is når det gjelder TV-rettighetene.</p>

FotballLa Manga Cup - Spania12.02.2008Stabæk v Krylia Sovetov 4-2Foto: Morten Olsen, DigitalsportDavy Wathne
  • Svein Rune Kjøllesdal
FotballPlay Off til EM 2004Norge v Spania 0-3 (1-5 sammenlagt)19.11.2003Erik Thorstvedt Foto: Morten Olsen, Digitalsport

Tidligere i ettermiddag ble det kjent at Canal + har kjøpt rettighetene til seks av kampene i hver runde i eliteserien fra 2013. Davy Wathne har lenge vært en av frontfigurene i TV 2s fotballsending, han tror det blir en overgang å miste rettighetene.

— Det har vært en svært viktig del av vårt tilbud i mange år. Vi har hatt både eliteserien, cup-kamper og landskamper. Eliteserien hadde vi alene en periode, nå skal vi over til å ikke ha noen ting. Det blir en overgang men sånt skjer alle kanaler, sier Wathne til fvn.no.

Samtidig har han så stor tiltro til fotballforbundet, at han regner med kvaliteten på sendingene blir bra.

- Jeg er ikke Petter Stordalen eller Olav Thon. Jeg kjenner ikke til reglene eller moralen er i slike forhandlinger, så jeg vet ikke hvilke bindinger som ligger inne i slike forhandlinger. Men jeg forventer at når fotballforbundet selger rettighetene til dem må de være trygge på at Canal + kan gjøre en god jobb, sier Wathne.

- Det er ikke bare snakk om rettigheter, men også plikter. Jeg går ut i fra at de har fått inn i avtalen en del punkter når det gjelder hva som skal leveres. Det var det i vår kontrakt med forbundet, sier Wathne til fvn.no.

Erik Thorstvedt har vært i spissen for TV 2s ”Matchball” sending hver mandag. Nå venter han nærmere beskjed om hva som skjer.

- Rettigheter er komplekse. De får stå på de som har den jobben, så får vi fokusere på våre oppgaver, sier Thorstvedt.

Les også

  1. Canal+ : - Skal gi et best mulig tilbud

  2. TV 2s sportssjef: - Jeg er sjokkert

  3. - Eliteserierettighetene solgt uten budkamp

  4. Supporternes bønn til Canal+