Fotball

Godset-supporternes hilsen til Deila: - Håper Vålerenga rykker ned

Trenerens uttalelse i 2012 blir ikke glemt i Drammen.

Ronny Deila ble onsdag presentert som ny Vålerenga-trener fra etter 2016-sesongen.
 • Fredrik Saltbones

VALLE: Onsdag ble det klart at Ronny Deila blir Vålerengas nye trener etter 2016-sesongen. 40-åringen har skrevet under på en fireårskontrakt, og frem til han trer inn i ny jobb skal han gi råd til Kjetil Rekdal i klubbens kamp for å unngå nedrykk.

At Deila nå er klar for osloklubben får enkelte Strømsgodset-supportere til å reagere. Ronny Deila har også tidligere værrt koblet til Vålerenga-jobben. Den gangen uttalte han at det var uaktuelt å signere for en annen norsk klubb under kontraktsperioden.

— Det er nok litt blandede følelser over at Ronny er ny Vålerenga-trener. På en side var han her og vi tok gull med ham som trener. På den andre siden så har det nok en del å gjøre med tidligere uttalelser om at han ikke skal trene andre norske klubber, sier leder i GodsetUnionen, Thor Arne Hanssen.

Les også

 1. Kapteinens bønn til fansen: - Kom til Lerkendal. Vi trenger dere

 2. Balotelli ikke i Klopps planer: - Vi trenger åpenbart en løsning

Ikke garantert Deila-effekt

— Dette stikker ganske dypt. Det er en stor ripe i lakken for Ronny. Det er den verste klubben han kunne valgt i eliteserien, sier styremedlem i Godsetunionen, Bjørn-Andreas Finseth til VG.

Thor Arne Hansen mener Vålerengas ansettelse viser hvordan fotballen har uviklet seg.

— Vi har Bjørn Petter Ingebretsen som trener nå, og Ronny var arbeidsledig. Sånn er fotballen. Stab, spillere og trenere ruller rundt, det er bare fansen som har ekte klubbfølelse nå om dagen, sier han.

Ronny Deila var elsket i Strømsgodset. Her feirer han seriegullet med klubben i 2013.

Vålerenga er i trøbbel. Etter halvspilt serie ligger osloklubben på nedrykksplass, ett poeng bak Aalesund på kvalikplass. Kjetil Rekdal skal fortsette som hovedtrener fram til sesongslutt. Da trer han inn i en ny rolle som sportssjef.— Vi håper selvsagt at Ronny tar over et 1. divisjonslag, sier Hansen muntert.

— Det er ikke gitt at det blir suksess der selv om Ronny Deila kommer. Vi får se, de har ny giv med at de skal få ny stadion, og de får nok en del penger. Vi så det gikk med Molde da de fikk penger av Røkke og Gjelsten, sier lederen i GodsetUnionen.

Deila vurderte ikke Godset

På dagens presentasjon i Valhall snakket Ronny Deila om det ikke på noe tidspunkt var aktuelt å returnere til gamleklubben Strømsgodset etter to år i Skottland.

— Godset har en hovedtrener. Det har ikke vært i tankene mine i det hele tatt. Dette prosjektet i Vålerenga tente jeg veldig på. Jeg ser muligheter. Det er stort potensiale her, og jeg gleder meg bare til å komme i gang, sier Deila.

Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen har tidligere åpnet for å tre til side om Deila skulle ønske å gå tilbake i jobben på Marienlyst.

— Det var en spøk, slår Deila fast overfor Aftenposten.

— Bjørn Petter Ingebretsen har jeg jobbet med siden 2006, han er en av mine beste kamerater og han gjør en fantastisk jobb. Nå håper jeg bare at han blir frisk og at han kommer tilbake til Strømsgodset. Han er moden for den oppgaven og det har han vist, og det blir spennende å konkurrere mot ham, sier den ferske Vålerenga-treneren.

 • Få oversikt: Slik blir nye Vålerenga

Og at han valgte å signere en fireårskontrakt med osloklubben skaper håp hos Vålerengas supportere.

— Det er kult å se at man tenker langsiktig, og bygger noe helhetlig og ikke bare kaster en trener eller kjøper en spiller av panikk på grunn av tabellsituasjonen, sier Erling Rostvåg, talsmann i Klanen.

Å ha en trener på utgående kontrakt har slått feil tidligere. Rostvåg frykter ikke det vil bli noe problem at Kjetil Rekdal er ferdig som Vålerenga-trener etter sesongen.

— Jeg tror ikke det vil ha noen påvirkning. Han har alltid helt siden han kom inn fokusert på Vålerenga som klubb og som helhet. Det tror jeg fortsatt at han kommer til å ha. Han har en emosjonell tilknytning og kommer uansett til å være med videre som sportssjef, sier Rostvåg.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Strømsgodset IF
 3. Vålerenga Fotball
 4. Ronny Deila