Hangeland: - Riise er en legende

Landslagskaptein Brede Hangeland synes lagkameratens avskjedstale var vemodig.

John Arne Riise tok avskjed med landslagsgutta og støtteapparatet tirsdag kveld. Fra venstre Nils Johan Semb, Egil Olsen, John Arne Riise, Ola By Rise og Brede Hangeland.

ULLEVAAL STADION (aftenposten.no): Tirsdag kveld var John Arne Riise innom spillerhotellet til landslaget.

Der holdt han en takketale. I den talen ble spesielt klubbkamerat Brede Hangeland viet stor plass, og Riise gjentok deler av hyllesten overfor media i hotellresepsjonen.

— Jeg ga et par ekstra ord til Brede. Han har vært veldig viktig for meg. Han er totalt motsatt av meg. Jeg har ADHD, mens han er mye roligere og mer avslappet. Det er deilig å snakke sammen med en med litt mer balanse og ro her i livet. Brede har vært en fantastisk samtalepartner for meg. Uten han hadde det vært tungt. Han har jeg pratet mye med under frokosten og kveldsmaten på hotellene, der vi har pratet om alt mulig.

- Har han vært den viktigste lagkameraten for deg her på landslaget?

— Det var en periode broren min (Bjørn Helge Riise) også var med på landslaget, men utenom det er det uten tvil om at Brede har vært den viktigste for meg, sa Riise.

- Hyggelig

Hangeland setter pris på hyllesten fra kompisen.

— Det er hyggelig. Vi har spilt ufattelig mange kamper sammen, og ser hverandre fem timer nesten hver dag i England, så det er klart vi snakker mye. Jeg føler at jeg har vært tett på John Arne de siste årene. Det er hyggelig at han nevnte det han gjorde, sier Hangeland til Aftenposten.no.

Midtstopperen kjenner seg igjen i Riises beskrivelse av han som en avslappet motsetning til Riises ADHD.

— Det er ikke langt fra sannheten, sier han lattermildt.

- Hva gjorde det med deg å se John Arne stå der og takke for seg?

— Det var vemodig å se John Arne stå der i sivilt på middag med landslaget på Bristol. Det er uvanlig, normalt sett er han jo en del av møblementet. Samtidig er avgjørelsen tatt. Det er en del av fotballen at folk kommer og går, så man får bare akseptere det, forteller Hangeland.

Vennen Riise

Riise fortalte tirsdag at Hangeland har gitt ham flere viktige råd opp gjennom årene.

- Han er en fantastisk kaptein, person og venn. Jeg har spilt nesten alle landskampene han har spilt, og vi har spilt sammen på klubblaget i to år. Han vet hvordan jeg er privat, sosialt og på banen, og gir meg en del råd som har vært viktig , uttalte Riise.

— Vi snakket blant annet om å komme til Fulham, det husker jeg. Ellers er det naturlig at to nordmenn i samme klubb i det store utland snakker mye sammen, både om klubb- og landslag. Han har gitt meg mye gode råd, og sikkert motsatt også. Det har vært fint, sier Hangeland.

- Hadde du noen spesiell beskjed til ham under middagen?

— Nei, vi har snakket så mye om dette at han vet godt hva jeg mener om ham. For meg er han en legende på landslaget, fastslår Hangeland.