Brann og Portsmouth står langt fra hverandre

<br></br><br></br><p>Det har vært en dialog mellom Portsmouth og Brann denne uken, men overgangssummen for Erik Huseklepp er for høy.</p>

FILE - In this Feb. 26, 2010 file photo, an exterior view of Portsmouth Football Club's Fratton Park stadium, Portsmouth, England. Portsmouth has changed hands again after the English club was bought by a sports group controlled by Russian businessman Vladimir Antonov. Portsmouth said in a statement Wednesday, June 1, 2011 that Convers Sports Initiatives bought 100 percent of shares in the south-coast club, with the takeover approved by the Football League. (AP Photo/Sang Tan, File)
  • Christer Sævig

BT får bekreftet fra Branns sportslige koordinator, Rolf-Magne Walstad, at han var i kontakt med Portsmouth onsdag. Tema for samtalene var Erik Huseklepp og en overgang som både Brann og spilleren ønsker, dog ikke for enhver pris. Brann vil helst ha ham gratis for klubbkassen er egentlig tom.

— Portsmouth henvendte seg til oss og redegjorde for situasjonen. Og der står saken, det er for stor avstand mellom partene, det kan jeg si, sier Walstad.

- Han koster penger Brann ikke har?

- Det er vel ikke noe hemmelighet at Brann ikke har særlig med midler om dagen til å bruke på nye spillere, sier han.

Bari-penger

Dermed fortsetter spillet om Erik Huskeklepp. For Portsmouth er desperate for tiden, desperate etter å kvitte seg med høyt gasjerte spillere og selger unna det de har av verdier. Men Brann har heller ikke penger, og håper nok at engelskmennene skal bli mer og mer fortvilet utover sommeren. De tar gjerne imot sitt bysbarn gratis.

Etter det BT vet har Portsmouth foreslått en avtale som involverer velkjente penger i Bari. For italienerne skylder ennå Brann penger. Og Portsmouth skylder Bari penger etter at de kjøpte Huseklepp for 11 måneder siden. Pompey har da skissert for Brann at de ikke betaler siste avdrag mot Italia, men at Brann da heller ikke krever sine penger fra Bari. I praksis vil dette bety at Brann går glipp av en solid sum med penger som de har krav på fra Bari.

- Jeg kan ikke kommentere detaljene rundt hva vi snakket om, sier Walstad.

Brann avventer derfor situasjonen, det samme gjør Huseklepp og Portsmouth. Ting kan trekke ut i tid. Hvem kaster kortene først? Spørsmålet er bare om andre klubber blafrer med penger foran League One-klubben.

Rosenborg-interesse

For i går kunne bt.no avsløre at Rosenborg hadde henvendt seg og sondert mulighetene for å få Huseklepp til Trondheim. Trønderne har penger, spesielt etter salget av Jim Larsen til Club Brugge. Rosenborgs sportssjef Erik Hoftun ville ikke kommentere opplysningene.

— Jeg forteller aldri hvem vi er interesserte i, du kan spørre om hvilket som helst navn å få samme svar, sier Hoftun.

Erik Huseklepps agent, Tore Pedersen, var kun tilgjengelig på SMS i går. Han svarte slik på spørsmål om det er interesse fra andre klubber enn Brann:

— Ja.

Norge eller utlandet, lurte BT på:

- Begge. Har ikke noe mer å si nå, svarte agenten.

Å få Huseklepp på besøk i hvit drakt på Brann Stadion, er et scenario Brann-fansen ikke kan se for seg.

— For oss er dette en ikke-sak. Det er helt utenkelig for oss at Huseklepp skal spille for Rosenborg. Han skal hjem hit, det er her i Bergen han hører hjemme, sier Roger Lillebøe-Hansen, han er supporterleder i Brann-Bataljonen.

Landslagsspilleren har aldri lagt skjul på at Brann er hans klubb i Norge, og en retur til Bergen er ønsket av begge parter. Spesielt etter at landslagsspilleren ble pappa til en liten jente

Krise i Portsmouth

I går kveld skjedde det en hel del i Erik Huseklepps klubb. Konkursfaren er visst ikke så ekstremt alarmerende lenger i hvert fall hvis nye eiere kommer på plass, men klubben fikk beskjed om at de må starte sesongen med 10 minuspoeng grunnet det økonomiske kaoset. Huseklepp var en av åtte utespillere som møtte opp på første trening forrige mandag. Laget har ingen keeper og nå er fire spillere så godt som ferdig i klubben. Hayden Mullins ble klar for Birmingham og Aaron Mokoena kom til enighet med klubben og sa opp sin kontrakt i går. Luke Varney og David Norris er på vei til Leeds.

Portsmouths direktør var rasende over poengtrekket og sa følgende til The Independent:

— Nå er vi ekstremt skuffet over at vi blir straffet nok en gang av serieforeningen. Jeg tror de fleste er enige i at de 10 poengene vi ble trukket i fjor var straff nok, spesielt ettersom det ble avgjørende for klubbens nedrykk til League One. Dette føler vi er urettferdig, sa Trevor Birch.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk