Hevder Jönsson er Kalmars førstevalg og drømmetrener

Mens AaFK venter spent på svar fra Jan Jönsson, lurer det konkurrenter i bakgrunnen i Sverige. 

ØNSKET AV KALMAR: Ifølge svenske medier er Jan Jönsson en av de heteste kandidatene til å bli ny trener for Kalmar, som ligger på 5. plass i Allsvenskan.

For ei uke siden uttalte klubbdirektør Henrik Hoff til Sunnmørsposten at han trodde Jönsson kom til å forlenge med AaFK. Han trodde heller ikke at andre klubber hadde vært i kontakt med den svenske treneren.

– Hvis Jan hadde vært i dialog med andre klubber, ville jeg ha blitt informert. Det er jeg ganske trygg på, sa Hoff, som ikke svarte på våre henvendelser i går.

I løpet av de siste dagene har Jönsson blitt stadig sterkere knyttet til trenerjobben i Kalmar, som for tiden befinner seg på 5. plass i Allsvenskan. I går skrev den svenske avisen Barometern, som følger treneransettelsen i Kalmar tett, at klubben nærmet seg en ny trener og Jan Jönsson var drømmetreneren. Falkenberg-trener Hans Eklund er også en sterk kandidat til Kalmar-jobben.

– Jeg må svare noe jeg sjelden gjør i intervjuer, og det er ingen kommentar, sa Jönsson til avisen i går.

Det samme valgte han å svare da han fikk spørsmål om det var klubber fra Sverige som hadde tilbydd han kontrakt. Han har tidligere lovet AaFK at han vil komme med en avgjørelse før landslagspausen er over neste uke.

– Vi ser at Jan Jönsson har hatt god framgang i Norge, men i Sverige er han ganske anonym. Det finnes kilder som sier han er Kalmars førstevalg, og at det kan komme en avgjørelse om noen dager. Han ses på av mange som en drømmetrener for et ungt og talentfullt Kalmar, sier Magnus Krusell, som jobber i P4 Kalmar og blogger om klubben

Sportssjef Svante Samuelsson i Kalmar vil si minst mulig.

– Vi vil helst ha klart en ny trener før sesongen er slutt. Det er vår ambisjon, er det eneste han vil si.

Falkenberg-trener Eklund har sagt at hvis de skal ha på plass en trener før sesongslutt, så blir det ikke han. I bakgrunnen lurer også Djurgården. De er på jakt etter en erstatter for Per-Mathias Høgmo, og skal ha sansen for det Jönsson har fått til i Norge.

PS: Jönsson svarte ikke på våre henvendelser.

Jan Jönsson

_Født: 24. mai 1960

Sivilstatus: Gift med Cecilia. Har sammen Zara og Axel

Spillerkarriere: Halmstad, Hiroshima og Kobe

Trenerkarriere: Hiroshima (assistent), Kobe (assistent), Ljungskile, Landskrona, Stabæk, Rosenborg og AaFK

Aktuell: Ifølge svenske nettaviser er det flere svenske klubber som har meldt sin interesse for Jan Jönsson_

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering