Fotball

Tror Ventspils vil dra ned tempoet

<p>— En annen type kamp på en annen type bane, tror Solskjær.</p>

MOLDE 20120718.Champions League kvalifisering 2012, 2. runde. Moldes Davy Claude Angan (midten) setter inn 1-0 forbi keeper Maksims Uvarenko under kvalifiseringskampen til Champions League i fotball mellom Molde og Ventspils på Aker Stadion i Molde onsdag kveld.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
  • Lars Anders Vestad

Ventspils var sjanseløse da Molde kjørte over dem og vant 3-0 i hjemmekampen på Aker Stadion. Molde vartet opp med angrepsfotball i stort tempo, noe som satte gjestene fullstendig ut av spill.

Når lagene møtes igjen i Ventspils tirsdag kveld, forventer Molde-manager Ole Gunnar Solskjær et helt annet utgangspunkt.

— Det blir en annen type kamp på en annen type bane. Vi så på Aker Stadion at de ikke var vant med å spille på en våt, rask bane. Spesielt da vi slo langt på Davy (Claude Angan) hang de ikke med, sier Solskjær.

— Vi kommer sannsynligvis til å spille på tørt og langt gress, og jeg er sikker på at de går ut hardt og prøver å ta igjen forspranget, legger han til.

Går for seier

Manageren beskriver tirsdagens kamp som en god test på spillernes innstilling, og understreker at Molde ikke skal legge seg bakpå og spille på resultatet.

- Vi skal gå ut på banen og vinne kampen. Jeg er ikke fornøyd med å gå videre etter et 0-2-tap her , forsikrer han.

Solskjær var svært skuffet over det laget presterte de første 45 minuttene mot Viking lørdag, og håper spillerne har tatt lærdom av det som skjedde. Etter hvilen var det et helt annet Molde-lag som kom på banen, men de klarte ikke hente inn motstanderens forsprang.

— Vi må være på alerten i dag og forsøke å få ei scoring. Vi må gå ut slik vi gjorde i 2. omgang mot Viking, sier han.

Skadetrøbbel

Molde mangler en rekke spillere til tirsdagens kamp. Verken Magne Hoseth, Joshua Gatt, Jo Inge Berget, Emmanuel Ekpo eller Vegard Forren er med.

Skadeproblemene er kommet i en periode hvor Molde skal ut i en rekke kamper, og muligens én kvalifiseringsrunde til.

— Vi har brukt å vært gode i sånne perioder, men når vi har fem skadede spillere er det klart det tærer mer på de vi har tilgjengelig. Kampene kommer kjapt, men jeg føler meg trygg på at spillerne tar vare på seg selv og er profesjonelle - både på og utenfor banen, sier han.

Les også

  1. Thioune kan bli Berishas erstatter i Viking

  2. Solskjær mangler et halvt moldelag

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt20125341192241
2Molde20115448252338
3Rosenborg20114543261737
4Kristiansund2011272825335
5Lillestrøm2010463226634
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien