Fotball

Ny nedtur for norske seere: TV 2 viser enda færre Premier League-kamper

Premier Leagues grep får konsekvenser for norske TV-seere.

Zlatan Ibrahimovic jubler her for scoring i Community Shield-finalen mot Leicester. Reuters

 • Fredrik Saltbones

I etterkant av en EU-dom i 2012 gjorde Premier League om reglene for de europeiske TV-rettighetene til verdens mest populære fotball-liga.

Tidligere kunne man se absolutt alle kamper direkte på TV i Norge, men innstrammingene i regelverket førte til at rettighetsinnehaverne – TV 2 i Norge – kun fikk sende én kamp direkte lørdag klokken 16.00. I forkant av årets Premier League-sesongen er regelverket innstrammet ytterligere. Nå gjelder restriksjonene alle kamper, alle dager – med unntak av siste serierunde. TV 2 får altså kun sende én kamp fra Premier League samtidig.

TV 2s direktør for brukerbetaling, Steinar Brændeland, bekrefter endringene overfor Liverpool.no, som omtalte saken først.

 • Sett denne? Prisen går opp for et svekket produkt: Kunder sier opp TV 2-abonnement i protest

Tilbudet svekkes samtidig som prisen øker

– Grunnen til endringen er at Premier League vil beskytte markedet i England og begrense tilgangen til andre rettighetshavere i Europa, sier Brændeland – og understreker at regelendringen er utenfor TV 2s kontroll.

Han opplyser at TV 2 denne sesongen kommer til å sende 205 kamper direkte. De to foregående sesongene viste TV 2 henholdsvis 225 (2015/16) og 215 (2014/15) kamper direkte på sine Premium-kanaler.

Nedgangen i antall direktesendte kamper er dermed ikke så dramatisk som det i utgangspunktet kan høres ut som. Mye av grunnen til det er at Premier League denne sesongen har innført fredagskamper.

Men det er dårlig nytt for TV 2, som har satt opp prisen for de som ønsker å se engelsk fotball. Vi har tidligere omtalt at en god del av TV 2s kunder oppfatter at prisen går opp, men at tilbudet er dårligere.

TV 2 begrunner prisøkningen for kundene med at Premier League-rettighetene har økt voldsomt i pris. Da kanalen kjøpte rettighetene i 2015, betalte de 1,6 milliard kroner for tre sesonger.

Les mer om

 1. Engelsk fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Prisen går opp for et svekket produkt: Sier opp TV 2-abonnement i protest

 2. FOTBALL

  TV 2 gjør byks på fotballrettigheter. Slik blir din nye TV-hverdag.

 3. FOTBALL

  TV-seerne blir snytt for Premier League-gigantene

 4. SPORT

  Betaler du mye for å se på sport? Dette skjer nå som «alt» blir avlyst.

 5. FOTBALL

  TV 2 med ny Premier League-avtale. Slik blir endringene for TV-seerne.

 6. FOTBALL

  Her starter fotballen snart opp igjen. Nå har TV 2 kjøpt rettighetene.