Tror ikke bråket påvirker

<p>— Spillerne er profesjonelle, sier Birkir Sævarsson.</p>

Sævarsson

Oppladningen til vestlandsderbyet mot Viking søndag ble kraftig forstyrret av at Brann allerede fredag, to dager før kamp, valgte å gjennomføre en evaluering av sesongen. Grunnen til at Brann fremskyndte prosessen var BTs artikkel om at spillerne er delt i synet på trener Rune Skarsfjord.

— Jeg tror ikke det påvirker kampen. Når du kommer ut på fotballbanen gjelder bare en ting. For min egen del glemmer jeg alt som skjer utenfor, om det er noe med familien eller klubbsituasjonen. På banen teller bare fotball. Det tror jeg gjelder for de fleste spillerne , sier Sævarsson.

— Er det så enkelt?

- Det gjelder å være profesjonell , mener islendingen.

Vil spille alt

Han har spilt alle kampene i serien i år, men står med to gule kort. Får han et nytt mot Viking søndag, vil målet om å spille alle 30 kampene i eliteserien mislykkes. Med tre gule kort må man som kjent stå over en kamp.

- Jeg har sagt at jeg ville spille alle kampene i år. Tidligere sesonger har jeg fått mange gule kort, og alltid mistet et par kamper på grunn av karantene. I år har jeg fått ned antall gule. Det blir veldig surt om jeg ikke får spilt alle kampene i år, men når det er sagt: Jeg kommer ikke til å trekke meg i noen dueller mot Viking, sier Sævarsson.

Kjenner Olsen godt

Som høyreback møter han en av Vikings formspillere Trond Olsen. Under Kjell Jonevret er både Viking og Olsen blitt bedre.

- Jeg har møtt ham mange ganger, og kjenner ham godt. Olsen er rask, god til å true bakrom, god til å komme mellom back og stopper, og har en god fot. Men jeg vet hva som trengs for å stoppe ham , sier Sævarsson. Han sier det er ekstra viktig å slå Viking.

— Det er alltid prestisje på spill mot dem, og jeg liker veldig godt å slå Viking i Stavanger.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk