Fotball

Villa Park reiste seg for å hylle Petrov

<p>Den kreftrammede kapteinen felte en tåre da han svarte på applausen.</p>

Aston Villa's Stiliyan Petrov, who has been diagnosed with Leukemia stands up in the stands to applause from the crowd ahead of the English Premier League soccer match between Chelsea and Aston Villa at Villa Park Stadium in Birmingham, Saturday, March 31, 2012. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
  • Reidar Løfaldli

Aston Villas kaptein Stilijan Petrov ble fredag diagnostisert med akutt leukemi. 32-åringen var imidlertid på plass på Villa Park for å følge sin klubb i kamp mot Chelsea lørdag ettermiddag.

DIREKTE: Aston Villa-Chelsea

Takker for støtten

Etter 19 minutters spill på Villa Park fikk vi en rørende seanse. Kampen stoppet opp et øyeblikk for at tilskuerne kunne få hylle Villas nummer 19. Hovedpersonen selv reiste seg og så ut til å måtte tørke en tåre for å takke for all støtte.

På klubbens hjemmeside takker Petrov for all støtte han har fått etter diagnosen.

— Jeg ønsker å takke alle som har gitt meg støttende meldinger. Responsen har vært overveldende og jeg setter utrolig stor pris på det. Dette er en vanskelig tid for meg og familien og jeg ber om at vårt privatliv blir respektert, skriver han.

- Fotballen i bakerste rekke

Petrov sier at han har latt seg inspirere av Boltons Fabrice Muamba, som er på bedringens vei etter å ha fått hjertestans i en FA-cupkamp mot Tottenham.

— Jeg så bildet i går av Muamba, min spillerkollega, og det har inspirert meg. Jeg er nå nødt til å la fotballen komme i bakerste rekke en tid, men jeg er her for å støtte mine lagkamerater i dag, og jeg vil fortsette å støtte dem, akkurat som jeg vet at de vil støtte meg, skriver Aston Villas kaptein.

- Ikke ferdig på banen

Bulgarske medier meldte lørdag at Petrovs karriere nå var ferdig, men hans agent Stephen Hughes tilbakeviser dette.

— Det er ikke sant at Stilijan har sagt at han vil legge opp. Han har sagt at han slåss for livet og at han vil kjempe for å klare seg, sier Hughes til Sky Sports.

Petrov skal ifølge nettstedet starte sin behandling hos spesialister i London på mandag.

Les også

  1. Petrov gir opp fotballkarrieren

  2. Vil vinne kampen for kreftsyke Petrov

  3. Aston Villa-kapteinen er kreftsyk

  4. QPR brøt Arsenals seiersrekke

  5. Endelig scoring for Torres

Les mer om

  1. Engelsk fotball