Fotball

Signér ham, Jan Halvor!

SUPPORTERBLOGG: Det er kun dager igjen til Bodø/Glimt skal møte Rosenborg på Lerkendal, og med seg har vi en av de mest spennende spisstalentene i Norge. Problemet er bare at han ikke er vår.

Alexander Sørloth har tidvis herjet for Bodø/Glimt denne sesongen. Her feirer han sin fjerde scoring i kampen mot Start i august.
 • Jonas Klingan Olsen
Jonas Klingan, Bodø/Glimt-supporter

Vi nærmer oss slutten av sesongen, og med kun fire gjenstående kamper ligger Bodø/Glimt på en trygg 8.-plass på tabellen, med 16 poeng ned til nedrykk. Dette hadde få spådd før sesongen, og vi (Erlend, Jørund og meg) tippet Glimt på en respektabel 9.-plass. Før sesongstart var dette naturlig å tippe, men jeg må si at 8.plassen har overrasket både meg og mange andre. Før sesongstart hadde Glimt beholdt sine beste spillere, forsterket troppen og nåværende spillere hadde et år med Tippeliga-erfaring. De fleste ville tro at laget skulle løfte seg fra fjorårets 13.-plass.Åtte kamper ut i sesongen så det verre ut. Glimt hadde to fattige poeng og det tok ni runder før vi fikk vår første seier. Vi var alle forberedt på nok en høst med drama og nedrykksstrid, noe vi er dritt lei av. Det er lenge siden Glimt hadde en høst der de ikke hadde noe å spille om, hverken topp 3-plassering eller nedrykk/opprykk (OBOS, Zzz...).

De som kanskje skuffet mest i sesonginnledningen, var de nye spillerne som hadde ankommet. Blant dem, var det spesielt en jeg var mest skuffet over – hans navn var Alexander Sørloth. Sørloth er, som mange av dere sikkert vet, på lån i Glimt fra Rosenborg. Han fikk sin debut i Tippeligaen i fjor, og er RBK-supporter. Det var knyttet store forventinger til den høyreiste spissen, og de ble ikke mindre etter at han banket inn en scoring mot Rosenborg i treningskampene.

Ga ham opp

Det tok litt tid før Glimt sin sesong virkelig tok fart, og man begynte å sanke trepoengere. Det tok enda lengre tid før Sørloth fikk ut sitt potensiale, og fikk vise hvilken fantastisk spiss han virkelig er. Jeg skal ærlig innrømme, jeg hadde gitt han opp. Sørloth tilførte ingenting, eller svært lite, til dette Glimt-laget og Rosenborg kunne gjerne få han tilbake.

Men så snudde det. Etter hva jeg har hørt, skal Rosenborg-ledelsen ha ringt Glimt-ledelsen og gitt streng beskjed: ”Nå må dere la Alexander spille, eller så avbryter vi lånet”. Uansett, det er ikke så viktig – det viktige her er å se Sørloths enorme utvikling. Fra å slite benk i Bodø/Glimt, til landslaget (riktignok U21). Sørloth har blitt en av de viktigste brikkene i Jan Halvor Halvorsens 4-3-3-formasjon, med sin sterke fysikk og gode evne til å holde på ballen. Tenk at gutten bare er 19 år (fyller 20 05.desember)! Sørloth har bevist at han er noe å satse på, både på klubblaget og landslaget. Han er, i mine øyne, en av de mest spennende spisstalentene vi har i landet med sin fysikk og målteft.

Så kommer vi til det store spørsmålet: Hvor spiller Sørloth til neste år? Både Kåre Ingebrigtsen og Jan Halvor Halvorsen vil ha spissjuvelen.

Tidligere i sesongen ga han klar beskjed om at han ville hjem til Rosenborg, for å kjempe om en startplass der. Ingen kan klandre han for å velge klubben han har vokst opp med og er fan av, men vil det bli så mye spilletid? Navnebror Alexander Søderlund er i sitt livs form, bøtter inn mål og en startplass virker svært usannsynlig.

I Bodø/Glimt vil han være garantert en startplass, og etter ett år på lån kjenner han både klubben, trenerne og spillerne. Sørloth kan fortsette sin gode utvikling i et miljø han trives i, men det er ikke sikkert Glimt vil låne han ett år til. Her må nok han ta en overgang til Glimt, noe Rosenborg ikke er interessert i. Glimt og Jan Halvor burde gjøre alt i sin makt for å signere spissen med ni scoringer denne sesongen. Sørloth er virkelig noe å satse på, og kan få mange gode sesonger i gult. Så kan han heller dra til Rosenborg om to-tre år, når Søderlund drar og spissplassen blir hans ene og alene.

Uansett hvor Sørloth skulle havne til neste sesong, håper jeg han fortsetter den gode utviklingen og sender oss til VM i 2018. Men først skal Rosenborg senkes på Lerkendal. Førr evig!

 1. Les også

  Lederskap av ypperste klasse

 2. Les også

  Et lag i krise

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  VERDEN
  Publisert:

  Festvideo skaper trøbbel for den finske statsministeren. Sier seg villig til å narkotestes.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5