TIL-supportere raser: Krever at styremedlem må gå

— Vi kan ikke ha en som ikke har hjertet i TIL i styret i klubben, sier supporterklubb-representant.

AMBIVALENT: Geir Seljeseth vet ikke hvem han heier på førstkommende søndag med en fot i hver leir. Marius Brynjulfsen (innfelt) liker det ikke.

TIL Holding AS-styremedlem og Bodø/Glimt-supporter Geir Seljeseths uttalelser før kampen mellom erkerivalene i nord har skapt voldsomme reaksjoner.

Mandag formiddag sa Geir Seljeseth i et intervju med iTromsø at han ikke vil stille i TIL-skjerf verken på bilde før kamp eller på Alfheim søndag.

Les også

Han er styremedlem i Tromsø, men nektet å ta på seg TIL-skjerf

Styremedlemmet i TIL Holding ville heller ikke gi noe svar på hvem han håper vinner kampen på søndag.

Den ofte profilerte TIL-supporteren Trond Grimstad er en av de mange som har engasjert seg på supporterklubben Isbergets Facebook-side med flere innlegg om saken. Den buskerud-bosatte mannen som reiser land og strand rundt for å se TIL skriver blant annet:

«Slike elementer skal representere TIL? Jeg skjemmes på vegne av klubben i mitt hjerte. Det er vanvittig at slike personer skal sitte og bestemme, og avgjøre essensielle saker i TIL. Få kastet fyren ut av styret, eller få på deg drakt og skjerf, gutt!!!».

— Kunne svelget det

Styremedlem i Isberget, Marius Brynjulfsen, mener Seljeseth kunne håndtert saken på en annen måte.

-Hadde han stilt opp i et TIL- og Bodø/Glimt-skjerf og sagt måtte det beste laget vinne, tror jeg vi hadde svelget det, mener TIL-supporteren.

— Man kan ikke bare tenke med hjertet. Man må tenke litt med hodet også. Det har vært mye negative saker rundt TIL dette året, legger han til.

- Vi må reagere

Også Isbergets styreleder Alf Edvard Masternes og flere styremedlemmer i supporterklubben uttaler seg i kritiske ordelag.

— Vi kan ikke stille oss bak slike uttalelser. Per Aronsen har sagt at han forlanger at alle fra TIL skal stille i TIL-drakt. Han blir ikke å stille med TIL-skjerfet på søndag. Det blir baluba. Vi må reagere. Vi vil ikke ha en som ikke har hjertet i TIL i styret (Holding-styret, journ.anm.) til klubben, sier styremedlem Marius Brynjulfsen.

— Kan han ikke gjøre en god jobb for TIL selv om han holder med en annen klubb?

— Jo, det er det vi har innstilt oss på. Det var litt «fyring oppunder» da han ble ansatt i styret. Men det var bare et lite vindkast, og så var det over. Men med han han sier nå, før en såpass viktig kamp for TIL, så heller han bensin på bålet. Det er et bål som vil ta lang tid å slukke, sier Brynjulfsen og fortsetter:

— Jeg skulle sett at det hadde skjedd i en annen norsk eliteserieklubb. For eksempel i Molde-Rosenborg-rivaliseringen - uten at det blir samme reaksjoner som det blir nå her.

- Godt det er følelser

Leder av valgkomiteen i TIL Holding AS, og direktør hos største aksjonær Troms Kraft, Erling Dalberg, har følgende kommentar til de voldsomme reaksjonene:

— Jeg har ikke lyst å kommentere denne saken. Det får stå for alle involverte parters egen regning hva de mener om saken.

- Hva tenker du om slike uttalelser som Seljeseth har kommet med før en så viktig kamp for Tromsø Idrettslag?

— Det har jeg ingen formening om. Det får stå for Geirs egne valg. Det har jeg ikke noe mer å si om.

— Kan det få konsekvenser for hans verv som styremedlem i TIL Holding?

— Det er godt at det er følelser i og rundt klubben. Det er kjempebra. Men vi må også ivareta den profesjonelle delen i klubben. Rett og slett forretningsdriften. Der mener vi at Geir har veldig mye å bidra med.

- Har sagt mitt

Geir Seljeseth har ikke lyst til å gi noen ytterligere kommentarer i lys av den tøffe kritikken.

— Jeg har sagt mitt og det står jeg for. Utover det ønsker jeg ikke å si noe mer om denne saken.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24184254213358
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk