Knudsen beviste at han er førstevalget

<p>— En av mine beste kamper, sier Jon Knudsen.</p>

Jon Knudsen flyplass
  • Håvard Karlsen

LARNAKA/ZAGREB: Stabæks sisteskanse har hatt en variabel sesong for klubblaget så langt i år. Den siste tiden har han imidlertid fått seg et løft, og i går storspilte 35-åringen da Norge tok sin tredje strake seier i gruppe H.

— Det er kanskje en av mine beste kamper. Den er i hvert fall helt der oppe, sier Knudsen og smiler godt.

35-åringen var arbeidsledig under førsteomgangen på Antonis Papadopoulos Stadium. Kun en heading over av stjernespissen Michalis Konstantinou var alt vertene skapte, og Norge kunne gå til pause med en 2-0-ledelse etter scoringer av John Arne Riise og John Carew.

— Vi spilte en veldig bra førsteomgang. Utover i andreomgangen ble det imidlertid hektisk, sier Knudsen, som landet i Zagreb sammen med det norske laget i dag.

Se høydepunktene fra Kypros - Norge:

svp://95763?view=ap

Kypros — Norge: Høydepunkter

Om redningene

For Kypros gikk ut i hundre, og reduserte etter 58 minutter. Da hadde Knudsen allerede levert en kanonredning på en knallhard avslutning fra Andreas Avraam.

— Avslutningen var fra skrått hold, og gikk mot venstre. Jeg prøvde bare å forlenge ballen videre, og ikke gi en farlig retur ut i feltet. Jeg er fornøyd med den redningen, sier Knudsen.

Hans neste gode inngripen kom da 68 minutter var spilt. En Kypros-spiller fyrte av, og ballen gikk som en prosjektil mot mål. Det eneste problemet for Knudsen var at ballen vinglet noe helt hinsides.

— Tidligere har jeg prøvd å holde slike skudd, uten suksess. Nå ville jeg bare unngå en gi noen retur. Det klarte jeg. En god redning, sier Knudsen.

Smilte

Fire minutter senere måtte han i aksjon igjen. Denne gangen fikk Efstathios Aloneftis avslutte umarkert innenfor 16-meteren til Norge etter godt spill på venstrekanten. Knudsen var både god og heldig da han reagerte fort da skuddet gikk rett i ham. Han dro opp en arm, og reddet via tverrleggeren og til corner.

Tverrleggeren fikk besøk av ballen kort tid senere også da en Kypros-spiller lempet ballen mot mål. Knudsen rygget og rygget, og så at ballen dunket ned i treverket. Så kom smilet.

- Jeg må jo bare smile, og prøve å holde humøret oppe akkurat da, for det var lenge igjen av kampen, smiler Knudsen.

- Trengte du en slik kamp nå, etter å ha variert på klubblaget?

— Tja. Jeg spilte meg i hvert fall ikke ut etter denne kampen, sier Knudsen.

35-åringen sitter på tribunen mot Kroatia tirsdag. Drillo har bestemt seg for å gi Rune A. Jarstein muligheten fra start.

  • Det norske laget var forsinket til Zagreb lørdag, og bestemte seg for å droppe den planlagte treningen. Den første økten på kroatisk jord blir dermed søndag.

Se pressekonferansen med Drillo etter seieren:

svp://95773?view=ap

Hele Drillos pressekonferanse