Fotball

- Vi må legge vekk den norske gjestfriheten

Her er spillernes oppskrift på hvordan Italia skal slås på Ullevaal i kveld.

szec8be6.jpg

 • Kjetil Flygind
  Kjetil Flygind

ULLEVAL (aftenposten.no): Prøveperioden er over, i kveld er det alvor. Og de norske landslagsguttene er klare. Sier de selv.

Mandag trente landslaget for siste gangfør tirsdagens møte med Antonio Contes Italia, og til tross for at Norge kun står med én fattig seier på Per-Mathias Høgmos 11 første kamper som sjef, er optimismen stor blant spillerne.

— Det er klart det finnes håp om å slå Italia, sier Stefan Johansen.

- Angripe til seier

Midtbanespilleren utdyper mer enn gjerne hvorfor et fullsatt Ullevaal har lov til å håpe på noe annet enn et hederlig tap.

— Det er en optimisme i laget vårt, alle gleder seg. Nå er det alvor, det skal spilles om poeng, og det er et sinnssykt trykk som skal ut. Det blir fantastisk å løpe ut foran et fullsatt Ullevaal, det har mye å si. Vi håper å gi dem en god opplevelse. Men så klart, Italia er et godt lag, så det gjelder å bruke hodet. De har lang og god erfaring, både gjennom landslag, men også fra klubbfotballen. Men vi må tørre å være oss selv. Vi må angripe oss til seier, ikke bare forsvare oss, selv om det var viktig å få trent på det mot England, sier Celtic-spilleren.

Joshua King er mannen som får spissansvaret i kveldens kamp. Blackburn-proffen, som fremstår mer voksen og tilstede enn før, sier det handler om å brette opp ermene og ta jobben som venter.

— Vi må løpe litt ekstra enn Italia, vi må gi alt, og gjøre det vi har trent på. Dessuten handler dette om konsentrasjon. Skal vi få med oss et resultat må vi være 110 prosent skjerpet og alle må være på. Vi er trygge på det vi skal gjøre, men det handler om å gå utpå der og gjøre det. Vi har troen på oss selv, sier King til Aftenposten.

King: - En guttedrøm

I likhet med på landslagssjefens pressekonferanser, holdes alt snakk om taktikk og planer unna der det går folk med blokk og penn. Her skal intet røpes til omverdenen.

 • Les også: Tjærnås før kampen: 11 mann – 11 krav
 • Les også: Usikre på hva Conte stiller med

— Vi får holde det for oss selv. Men vi vet at det norske folk forventer at vi gjør en god kamp. Og det forventer vi av oss selv, også.

- Hvordan blir det å spille på et fullsatt Ullevaal?

— Det er guttedrømmen som går i oppfyllelse, det. Hvis jeg starter i morgen blir det faktisk min første kamp fra start på Ullevaal, så det blir litt ekstra spesielt. Det blir dritgøy. Da jeg var liten på Romsås, spilte vi utenfor blokka vi bodde i. Nå er det over 25.000 tilskuere på Ullevaal. Det blir stort for en fyr fra Romsås, sier King.

Kaptein Per Ciljan Skjelbred sier det ikke blir noen velkomstkomité som tar imot italienerne.

— Vi må legge vekk den norske hyggeligheten og gjestfriheten. Dette blir mann mot mann, vi kan ikke frykte noe eller noen, så gjestfriheten må bort. Dessuten må vi være disiplinerte i alle spillets faser. Håpet om seier ligger i hver meter vi løper, i hver spiller på banen og i hver publikummer på tribunen, sier Hertha Berlin-spilleren, som fikk kapteinsbindet av Per-Mathias Høgmo for en uke siden.

— Så lenge vi klarer å gjøre det vi skal i forsvar, slik som mot England, så vet vi at vi er gode nok fremover til å skape sjanser, og da kan vi få til noe også mot Italia. Men vi må gjøre ting skikkelig og være konsentrert hele veien, sier keeper Ørjan Håskjold Nyland.

Dæhli hvem?

Mats Møller Dæhli møtte pressen sammen med Høgmo på pressekonferansen mandag. 19-åringen snakker som en veletablert og rutinert landslagsmann.

— Det er nå vi skal begynne å plukke poeng, det er nå det gjelder. Veien hit vi er i dag har vært bra, vi har startet på et nytt prosjekt. Og alle har jobbet hardt for å være klare til dette. Det er et veldig godt samhold i gruppen, vi føler oss klare, og jeg gleder meg bare til å få ta del i dette. Det er stort å få representere landet sitt, sa Møller Dæhli.

Som ikke ennå er het vare i Italia. Italienske journalister lurte fælt på hvem gutten på podiet sammen med Høgmo i går var.

 1. Les også

  Italienske journalister usikre på Contes lag

 2. Les også

  Høgmos storrengjøring

Les mer om

 1. Herrelandslaget fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Italienske journalister om Møller Dæhli: - Hvem er det?

 2. FOTBALL

  - Ikke alvorlig for Dæhli

 3. FOTBALL

  Mener landslaget er endret mye fra Drillo-tiden

 4. FOTBALL

  Her er laget ditt, Høgmo

 5. FOTBALL

  Her blir Norge senket av Wayne Rooney

 6. FOTBALL

  779 dager med Høgmo som landslagssjef - nedturen fortsetter