Fotball

Solskjærs nysignering var full i kamp: - Det var livsfarlig

Moldes midtbanespiller Dulee Johnson (31) forteller om alkoholproblemene han slet med i karrieren.

HAR SLITT MED PERSONLIGE PROBLEMER: Dulee Johnson i aksjon for svenske AIK i 2010.
  • Kjetil Flygind

Dulee Johnson har levd et fotballiv de færreste kan matche. I en alder av 31 år har spilleren fra Liberia vært innom 13 klubber, og problemene har stått i kø.

31-åringen som kom til svensk fotball i 1998, har slitt med alkoholproblemer i mange år. Høsten 2015 spilte han for Moss i 2. divisjon her hjemme, for en måned siden ble han klar for Ole Gunnar Solskjær og Molde.

I podcasten til Olof Lundh, fotballreporter på Fotbollskanalen i Sverige, innrømmer Molde-spilleren at han har spilt kamper i påvirket tilstand.

— Det var mange spillere som reagerte på det. Men når man har et lag som vinner, da ønsker man at den beste spilleren skal spille. Jeg så i ansiktene på noen av spillerne at de tenkte at «dette er ikke riktig». Av og til kjente jeg selv også at det jeg gjorde ikke føltes rett mot mine lagkompiser, sier Johnson i podcasten som Aftonbladet har gjengitt.

Han innrømmer at det var flere kamper han spilte enten full eller i påvirket tilstand.

— Det gikk som det gikk. Jeg ser det nå. At å ha alkohol i kroppen og så spille fotball, det er livsfarlig. Man kan dø på banen. Jeg har hatt flaks som fortsatt lever og takker Gud for at han har gitt meg sjansen igjen, for jeg kan ikke forstå hvordan det skjedde, sier Dulee Johnson.

Les også

Da søsteren døde av alkoholmisbruk, sluttet Dulee Johnson å drikke

Ole Gunnar Solskjær kjenner midtbanespillerens historie, og sa dette til Romsdals Budstikke da 31-åringen signerte ettårskontrakten med klubben i januar:

— Han har fått en ny sjanse i livet, og en ny sjanse i fotballkarrieren. Dulee vet hva jeg krever og hva som kreves for å være på topp, og hva som kan skje hvis du ikke lever etter de reglene, sier Solskjær.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport som denne uken handler om dopingspørsmål mot norsk dominans, svensk ski-tyveri i Kollen og Høgmos ferd mot giljotinen:

Les også

  1. Dette er alle overgangene i Tippeligaen

  2. Solskjær må vrake flere profiler til kampene mot Sevilla

  3. Nå skal Kind Bendiksen kjempe om plass på MFK

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18113445222336
2Bodø/Glimt18105337181935
3Kristiansund1810262420432
4Rosenborg1894537241331
5Lillestrøm189452822631
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Molde FK