Fotball

Skiri: - Mitt viktigste spark på en ball

<p>Amund Skiri (33) drømmer om å gjenta cuptriumfen mot Molde fra 2009, men først må han bli kvitt lyskeskaden som har plaget han i nesten fire måneder.</p>

AaFK mot ny cupfinale.Amund Skiri ser tilnake på cupfinalen 2009Foto: Staale Wattø Foto: Staale Wattø

  • Kristian Stenerud

Amund Skiri står klar til å ta det som kan bli det avgjørende straffesparket i cupfinalen mot Molde i 2009. Han tenker ikke så mye, han bare banker ballen i mål via stolpen og sikrer Aalesund sitt første cupgull.

– Det viktigste jeg gjorde før straffesparket var å la Moldes keeper vente på meg. Jeg holdt ballen i hendene til han var på plass. Det verste som kan skje på et straffespark er at man må vente. Der fikk jeg kanskje et lite psykisk overtak. Det var mitt viktigste spark på en ball , sier Skiri og gliser til Sunnmørsposten.

  • Vi følger Start: Siste nytt om klubben

Uforglemmelig opplevelse

Det er neste to år siden 33-åringen sikret AaFK og flere tusen sunnmøringer en uforglemmelig opplevelse på Ullevaal stadion. Nå mimrer han tilbake til minuttene før kampen ble avgjort på straffespark.

– Kjetil (Rekdal) spurte oss om hvem som ville ta straffer, og det ville de fleste. Jeg ble mest lettet over at Tor Hogne (Aarøy) ikke meldte seg frivillig, for han skyter så utrolig dårlige straffer!, sier Skiri og ler.

AaFK lå under 1–0, fikk en mann utvist, utlignet, lå under 2–1, utlignet igjen og vant til slutt 7–6 etter straffesparkkonkurranse.

– Stort å få avgjøre

– I ettertid har jeg tenkt over hvor stort det var at jeg fikk avgjøre kampen. Etter alle mine år i klubben, der vi har vært nede i 2. divisjon, så står mitt navn igjen som den avgjørende spilleren i straffesparkkonkurransen , sier han og legger til:

– Men vi kan ikke leve på gamle titler. Vi må hele tiden strekke oss etter nye, og akkurat nå er det viktigste å slå Start for å sikre oss en ny cupfinale. Vi har ikke tatt seieren på forskudd, er den klokkeklare beskjeden fra 33-åringen.

Romsdalingen får ikke muligheten selv til å bidra til at AaFK slår Start i morgendagens semifinale. Han har slitt med en «seig» lyskeskade som han fikk allerede 25. mai.

– Jeg slo opp igjen lyskeskaden i bortekampen mot Neath i e-cupkvalifiseringen. Det er utrolig tungt å ikke kunne bidra på banen, det er noe av det verste jeg vet, sier Skiri.

Vil bli skadefri

– Du rekker en eventuell cupfinale?

– Det naturlige målet må bli det om vi slår ut Start. Jeg er enormt motivert for at det skal skje, sier 33-åringen som har ingen planer om å legge opp.

– Så lenge kroppen er skadefri kan jeg spille en stund til. Jeg elsker å spille fotball like mye nå som jeg gjorde som tenåring, avslutter han.

Semifinalen Aalesund – Start :

Les også

  1. &laquo;Femi&raquo; lover å gi alt for Start

  2. Start får sanghjelp i cupen

  3. Mathisen og Oladaporett inn på cuplaget

  4. - Cupfinale blir mager trøst

  5. - Vi har fortsatt troen

  6. Hoff ute av semifinalen

Les mer om

  1. Fotball-NM