Fotball

- En spennende utfordring

Norge møter OL-toeren Sverige på Sparebanken Sør Arena i kveld.

Det norske kvinnelandslaget møter Sverige på Sør Arena i kveld. Her er bilder fra landslagstreningen samme sted i forrige uke.
  • Håvard Karlsen

KRISTIANSAND (fvn.no): — Det er en veldig fin forberedelse inn mot EM neste år å møte en såpass bra motstander. Det er kjekt å få gjøre det på Sørlandet, og mot slutten av en sesong er det en ekstra motivasjon å møte Sverige, sier Leif Gunnar Smerud.

Den tidligere MK-spilleren er egentlig U21-landslagssjef. Mandag leder han sin første - og trolig siste - landskamp som hovedtrener for kvinnelandslaget.

— Det blir gøy. Sverige har et ganske bra lag, og de varierer litt på hvordan de spiller. Det blir en spennende utfordring, sier Smerud.

Les også

  1. Randesund-lag fikk råd fra europas beste

  2. Kvinnelandslagets kamp mot Sverige sendes på Facebook

Leif Gunnar Smerud på landslagstreningen på Sør Arena.

Skryter av Starts hjemmebane

Sparebanken Sør Arena har ikke hatt en landskamp siden august 2013. Da møtte det norske U23-landslaget Tyrkia.

— Dette er et helt fantastisk stadion. Jeg har vært her med Hønefoss, blant annet. Den er en av de fineste i Norge, sier Smerud, som håper publikum kjenner sin besøkelsestid til treningskampen.

— Norge mot Sverige er en bra kamp. Hvis man er interessert i fotball, så er det absolutt verdt å komme og ta en kikk, sier Smerud.

Norge har med profiler som Ada Hegerberg og Caroline Graham Hansen i troppen. Begge starter trolig kveldens kamp.

— Det er flotte profiler på begge lag, så det er bare å stille opp, sier Smerud.

Det norske kvinnelandslaget møter Sverige på Sør Arena i kveld.

— Noen justeringer

— Hvor mye av din filosofi får vi se i kampen?

— Man må være realist i forhold til tiden man har, men jeg ønsker å bygge videre på det som har vært, og samtidig sette mitt stempel på det også. Det er ikke spilt så fryktelig mye ulikt fra hvordan vi gjør det nå. Noen justeringer blir det, men ikke de store tingene, sier Smerud.

Avspark i treningskampen mellom Norge og Sverige er kl. 19.00. Fædrelandsvennen er til stede og dekker kampen. Den vises også på Facebook Live og NFF tv.

Les mer om

  1. Kvinnefotball