Martin Ødegaard får beskjeden tirsdag: - Hans eneste mulighet

Ekspert på spansk fotball er spent på om 17-åringen tas ut i Real Madrids cuptropp.

Tirsdag får Martin Ødegaard vite om han er med i Real Madrids tropp til cupkampen.

Onsdag kveld spiller Real Madrid returkamp i den spanske cupen hjemme mot Cultural Leonesa. Zinedine Zidanes mannskap vant hele 7-1 i første kamp, og det ventes at Real-treneren stiller med et temmelig B-preget lag i cupkampen.

Lørdag er det nemlig duket for El Clásico i den spanske toppdivisjonen når Real barker sammen med Barcelona.

— Onsdagens kamp er Martin Ødegaards eneste reelle mulighet for spilletid på A-laget, sier Viasat-ekspert Petter Veland.

Et godt tegn kan det være at Ødegaard mandag trente sammen med A-laget til Real Madrid. Alvaro Tejero, Enzo Zidane og Ødegaard var de tre spillerne som var med fra Castilla-laget.

Spansk avis trekker frem Ødegaard

Også foran den første kampen mot Cultural Leonesa ble det spekulert i om Ødegaard endelig skulle få sjansen på A-laget. Men nordmannen kom ikke med i troppen.

Tirsdag får vi svaret når Zidane holder pressekonferanse. Den spanske avisen Marca ser for seg at det blir mange endringer på laget, og avisen skriver at Ødegaard er en av dem som kan få sjansen.

«Zidane vil gi sjansen til dem med lite spilletid, mens han kommer til å spare så godt som alle stjernene inn mot lørdagens kamp mot Barcelona», skriver avisen.

«Det er mulig at noen spillere fra Real Madrid Castilla får sjansen, med Martin Ødegaard, Enzo Zidane og Sergio Diaz som de mest aktuelle», skriver Marca videre.

Ødegaard leverte ifølge rapportene en meget god kamp og scoret Castillas mål i søndagens 1-2-tap mot San Sebastián Reyes. Nå håper han å få etterlengtet spilletid for A-laget onsdag.

- Får krysse fingrene

Martin Ødegaard fikk en klem da han byttet med Cristiano Ronaldo i mai i fjor.

Dette uttalte han til nyhetsbyrået NTB tidligere i måneden:

— Det hadde jo vært flott å spille på Santiago Bernabéu. Vi får krysse fingrene. Uansett får vi ikke vite troppen før dagen før kampen, sa Ødegaard.

På grunn av det som daværende landslagssjef Per-Mathias Høgmo beskrev som en dårlig kamparena, mistet Martin Ødegaard plassen på A-landslaget.

Franske Rennes har tidligere vist konkret interesse for å låne 17-åringen fra Real Madrid, og franskmennene har signalisert at de vil gjøre et nytt forsøk på å få dette til i januar.