Fotball

Vaagan Moen-hattrick ikke nok mot Molde

<p>ÅRÅSEN (<a href="http://aftenposten.no">aftenposten.no</a>): Petter Vaagan Moen scoret tre i sin andre kamp for Lillestrøm.</p>

vaagan moen6 body333 Foto: André Almløv

  • 100% Sport

LILLESTRØM — MOLDE 4-5

- Det var veldig gøy å score tre mål, og godt å se at kroppen fungerer. Jeg er ikke helt i storform ennå, og det er fortsatt litt å hente på løpskraften. Likevel henger jeg bra med , sier Vaagan Moen til Aftenposten etter kamsplutt.

Når man scorer tre mål holder det som oftest til seier, men ikke i dag. LSK-forsvaret har lekket som en sil gjennom vinteren, og hele fem ganger måtte Sead Ramovic plukke ballen ut av nettet.

Derfor var ikke Vaagan Moen helt fornøyd.

- Vi har fortsatt litt å hente. Vi er for trege i omstillingen, og det er for store sprik mellom leddene. Så defensivt må vi forbedre oss til seriestart , forklarer Vaagan Moen.

- Fantastisk ledertype

LSK-trener Magnus Haglund sa mye av det samme.

- Kampen er lett å oppsummere. Offensivt er vi gode, mens vi sliter defensivt , sier Haglund til Aftenposten.

Haglund hadde også noen lovord om dagens tremålshelt på lager.

- Petter er ekstremt viktig for dette laget, han har gode ferdigheter og er en lagspiller , sier Haglund.

- Vaagan Moen har vært i LSK i kort tid, men fått kapteinsbildet ved et par anledninger, tar alle straffespark og virker som den store lederen. Viser dette at LSK har mangel på ledertyper?

- Nei, det viser at Petter er en fantastisk ledertype. Han vil få mye ansvar denne sesongen.

Molde best i gang

Molde startet kampen friskt, og allerede etter 10 minutter smalt den første ballen inn i nettet bak LSK-målvakt Ramovic.

Etter et langt pasningstrekk ble Möstrom spilt gjennom, og fra skrå vinkel satte han ballen opp i motsatt hjørne.

Det tok ikke lang tid før ledelsen ble doblet, for etter 18 minutter ble Daniel Chima Chukwu spilt gjennom etter nok et fint angrep. Nigerianeren banket ballen ned i hjørnet.

Så var det klart for Petter Vaagan Moen-show.

Vaagan Moen-show

Den tidligere Brann-spilleren ble satt ut i kulden under oppholdet i engelske Queens Park Rangers, men det ser ut til at han virkelig har funnet tilbake til storformen.

Først viste han utsøkt teknikk da han banket inn reduseringen på volley etter 19 minutter.

Men han var ikke ferdig med det. For etter et par store muligheter til hvert lag, ved henholdsvis Palmason og Chukwu, ble LSK tildelt straffe etter 34 minutter da Gulbrandsen ble felt. Vaagan Moen satte straffen sikkert i mål til høyre for Bugge Pettersen.

Etter pause var det LSK som tok initiativet i kampen. Sigurdarson fikk muligheten fra god posisjon, men sleivet ballen flere meter utenfor målet.

Hattrick

Vaagan Moen tok kommandoen på LSKs midtbane i stadig større grad, og etter et flott innlegg fra høyre tegnet han seg nok en gang på scoringslisten. Headingen som sikret hat-tricket føk inn til side for en sjanseløs Valderhaug i Molde-målet.

Molde slo likevel tilbake. Etter en corner smalt Joshua Gatt inn 3-3-målet.

Vaagan Moen måtte gi seg med en skade etter 66 minutter, og Molde tilrev seg stadig mer av initiativet i kampen.

LSK tok imidlertid ledelsen på ny, da Stian Ringstad sendte av gårde en kanon fra distanse som føk opp i krysset.

Gleden skulle riktignok bli kortvarig, for etter flott kombinasjonsspill fikk Gatt lirket inn 4-4-scoringen på noe heldig vis rundt et kvarter før slutt.

Solskjær imponert

Og da LSK hadde håp om å holde fjorårets seriemester til uavgjort, dukket Chukwu opp tre minutter før slutt og satte inn 5-4. - Vi viser veldig mye bra framover i dag, der er vi gode. Samtidig har vi litt å rette på defensivt, men det er samtidig det som er lettest å gjøre noe med , sier Molde-trener Ole Gunnar Solskjær til Aftenposten.

Han hadde også noen ord om dagens store spiller:

- Det er veldig imponerende av Vaagan Moen. Han viser seg fram teknisk, men viser også at han har løpskraft. Jeg tror han blir veldig god i år , sier Solskjær.

Les også

  1. Målløs PVM-debut

Les mer om

  1. Forsesong