Skriftlig advarsel til Phillips etter «tjuvperm»

<p>Demar Phillips blir trukket i lønn og betaler 10 000 kroner til MOT.</p>

Phillips
  • Helge Skuseth
    Helge Skuseth

Som kjent dukket ikke Demar Phillips og Jason Morrison opp på AaFKs treningsleir på Gran Canaria, som ble innledet lørdag 7. januar. Begge valgte å utvide juleferien på Jamaica, av ulike årsaker.

Da Sunnmørsposten traff Phillips da han ankom Vigra flyplass sist søndag sa Phillips at årsaken til den ekstra ferien var at han ønsket mer tid sammen med sin lille datter og sin samboer.

Mens Jason Morrison på sin side sier at alvorlig sjukdom i hans nærmeste familie er årsaken til at han valgte Jamaica foran treningsleir. Morrison er fortsatt ikke ankommet Ålesund, trolig kommer han torsdag.

Skværet opp

I går var tiden kommet for å skvære opp mellom spiller og klubb. Utenom Henrik Hoff deltok også AaFKs advokat Johs Aspehaug på møtet for klubben, mens Phillips stilte alene. Og framsto som en angrende synder.

– Demar fikk fortelle sin versjon av det som skjedde, og i store trekk sa han det samme som han tidligere har fortalt til Sunnmørsposten. At det var hensynet til familien som gjorde at han utsatte reisen til Europa etter nyttår. Men han framsto som ydmyk og skjønte at det han hadde gjort var galt , sier Henrik Hoff.

Møtet endte med forsoning, men også med lønnstrekk og en frivillig bot.

Ti tusen til MOT

– Demar ønsker selv å gi et bidrag på 10.000 kroner til MOT. I tillegg får han ikke lønn for de dagene han uteble fra jobb, og han har også fått en skriftlig advarsel fra klubben. Demar aksepterer vår reaksjon, og vi anser oss som ferdig med denne saken nå, sier Hoff.

Som mener at Phillips tok straffen på en prisverdig måte.

– Å bli trukket så mye i lønn svir for Demar, klart det. Men som sagt skjønner han hvorfor vi måtte reagere, og han har lovet oss at dette skal bli siste gang at noe slikt skjer , opplyser AaFK-direktøren.

Når Morrison ankommer Ålesund, må han gjennom den samme prosessen.

– Kanskje stiller saken seg litt annerledes for Jason, det vet vi ikke før vi har fått høre hans versjon av hvorfor han utsatte reisen fra Jamaica. Før den tid, vil jeg ikke si noe om vår eventuelle reaksjon overfor ham, sier Hoff.

– Ikke bare AaFK

– Er det korrekt at AaFK har flere problemer med sine sør-amerikanske spillere enn noen andre klubber i Norge?

– Nei, jeg tror ikke det. Rosenborg har en lignende sak gående med en spiller nå, og det er adskillig flere klubber enn oss som opplever at spillere kommer sent tilbake. Men kanskje vi er de mest åpne om dette? Kanskje vi heller utad skulle ha sagt at den og den spilleren har fått innvilget en ekstra ferieuke eller to? Jeg vet ikke, men dette er ikke et problem kun AaFK sliter med. Vi hører om det over hele fjøla i internasjonal fotball, mener AaFK-direktøren.

Billigere

– Med tanke på Dedé-saken og diverse episoder med sør-amerikanske og karibiske spillere i klubben — hvorfor jakter dere stadig vekk på flere spillere derfra?

– Det er fordi de sportslig sett holder et høyt nivå, og at de for oss er rimeligere å hente og «drifte» enn europeiske spillere. Vi får mer igjen fior pengene, rett og slett. Men å sammenligne dette med Dedé-saken blir helt feil, det er ikke i nærheten en gang!

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk