Fotball

Lagvenninne slo Hegerberg i kampen om UEFA-pris

Lucy Bronze ble kåret til årets spiller i europeisk fotball av Det europeiske fotballforbundet (UEFA) torsdag. Ada Hegerberg var nominert til prisen.

Lucy Bronze (t.v.) gratulerer Ada Hegerberg etter sistnevntes mål i Champions League-semifinalen mot Chelsea forrige sesong. Torsdag kveld kan Hegerberg gratulere lagvenninnen med en gjev pris. Laurent Cipriani / TT NYHETSBYRÅN

 • NTB

Vinneren av prisen, som deles ut på bakgrunn av prestasjonene i 2018/19-sesongen, ble kåret i forbindelse med at gruppespillet i mesterligaen ble trukket i Monaco.

Hegerberg vant prisen for 2015/16-sesongen, men som i fjor måtte hun denne gangen se seg slått. Engelske Lucy Bronze, som er lagvenninne med den norske stjernen i Lyon, gikk seirende ut.

For ett år siden ble Hegerberg nummer to bak den danske Wolfsburg-stjernen Pernille Harder.

Les også

Liverpool møter to av Norges landslagsstjerner i Champions League

Matchvinner i mesterligafinalen

Hegerberg kan se tilbake på et fantastisk år på fotballbanen og var pekt på som favoritt til å stikke av med utmerkelsen. I mai scoret 24-åringen hat trick i løpet av én omgang da Lyon slo Barcelona 4–1 i mesterligafinalen. Det var hennes fjerde mesterligatittel med den franske storklubben.

I desember ble hun den første kvinnen til å vinne den gjeve prisen Ballon d'Or. Det var første gang at Gullballen ble delt ut på kvinnesiden.

UEFA-prisen er ikke den eneste Hegerberg er nominert til i disse dager. Sammen med Caroline Graham Hansen er hun blant tolv nominerte til FIFA-kåringen av verdens beste fotballspiller. Der utropes vinneren 23. september i Milano.

Graham nummer åtte

Fra tidligere er det kjent at Caroline Graham Hansen endte på 8.-plass i kampen om UEFA-prisen som ble utdelt torsdag. Graham Hansen tilbrakte forrige sesong i Wolfsburg, men har nå meldt overgang til spanske Barcelona.

UEFA-prisen ble opprettet i 2013.

Ada Hegerberg har de siste årene takket nei til landslagsspill for Norge. Hun deltok dermed ikke i VM-sluttspillet i Frankrike sist sommer.

Les mer om

 1. Ada Hegerberg
 2. Olympique Lyon
 3. UEFA

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Tre nordmenn nominert til gjev FIFA-kåring

 2. FOTBALL

  Hegerberg nominert til gjev UEFA-pris

 3. FOTBALL

  Kan ikke kåres til verdens beste spiller

 4. FOTBALL

  Hegerberg og Graham Hansen kan bli kåret til verdens beste fotballspiller

 5. FOTBALL

  Hegerberg fikk ingen norske stemmer. Slik begrunner landslagssjefen valget.

 6. FOTBALL

  Champions League-finalene ryker for Hegerberg