Fotball

Horneland: Varsler møte med Akintola etter «albue-hendelsen»

RBK-trener Eirik Horneland har sett «Akintola-hendelsen» på nytt. Nå er han tydelig på at det blir en prat med kantspilleren.

Her skjer det: David Akinota har gitt Sam Adekugbe en albue etter en duell. Situasjon endte i frispark, men i etterkant har dommeren vært tydelig på at ville gitt rødt kort om han hadde sett det.
  • Ole K. Sagbakken

- Vi har sett situasjonen om igjen og ser at David mister emosjonell kontroll, og reagerer på en måte som ikke er i tråd med ønsket adferd i Rosenborg, sier Horneland til RBK.no.

Rett etter 1–1-kampen, hvor Akintola havnet i søkelyset etter å ha sendt en albue i Vålerenga-back Sam Adekugbe, ønsket ikke RBK-treneren å være for bastant.

Dommer Rohit Saggi dømte da også frispark imot Akintola. I etterkant har dommeren imidlertid uttalt at albuetaklingen ville gitt et direkte rødt kort - om han hadde sett hva som skjedde.

Og mandag er saken diskutert hos Norges Fotballforbund:

– Vi har en oppfølging på alle hendelser i serien hver mandag. Av de sakene som nok kommer til å bli diskutert, er hendelsen med Akintola. Generelt kan jeg si at der dommeren har vurdert og dømt, er terskelen høy for å overprøve avgjørelsen i etterkant, sier Nils Fisketjønn, som er direktør i NFFs konkurranseavdeling.

I søkelyset: David Akintola, med RBK-trener Eirik Horneland passerende bak seg.

Les også

  1. RBK-spilleren bedyrer sin uskyld etter stygg albue - frykter ikke karantene

  2. NFF skal diskutere Rosenborg-spillerens albuetakling

– Setter fair play høyt

Overfor RBKs hjemmesider forklarer nå Horneland at han kommer til å ta en prat med Akintola.

- I Rosenborg må vi evne å ha stor modenhet i tette og intense oppgjør, slik at vi holder oss innenfor regelverket og representerer klubben på en ordentlig måte. Vi setter fair play høyt, og ønsker ikke å bli assosiert med situasjoner som den i går, sier han.

Treneren har fått med seg at NFF gransker hendelsen:

- Nå avventer vi NFF sin vurdering av situasjonen, og vil deretter håndtere dette på en måte som ivaretar klubbens profil med tanke på fair play, sier Horneland.

Les mer om

  1. Rosenborg BK
  2. Eirik Horneland