David Akintola stilnet hele Bergen da Rosenborg tok knallsterk seier

Rosenborg tok sin første borteseier i 2019 da David Akintola dukket opp foran mål rett før slutt.

Brann - Rosenborg 0–1

Brann var favoritter hos de fleste eksperter og bettingselskap da Rosenborg gjestet Brann stadion søndag kveld. Brann stod med tre seire på rad, men fikk det tøft mot et heltent RBK-lag som var på poengtokt i vestlandsbyen.

Rosenborg leverte muligens årsbeste mot Brann, og hjemmelaget klarte aldri å spille seg gjennom forsvaret til Rosenborg. Det utnyttet David Akintola og sørget for at RBK kunne ta med seg alle poengene hjem.

– Det er deilig å vinne. Vi er tryggere med ball, tryggere defensivt og jeg synes vi vinner fortjent, sa Pål André Helland til Eurosport etter kampen.

David Akintola ble den store helten for Rosenborg.

Eirik Horneland var en fornøyd mann etter kampen, og fikk spørsmål av Eurosports reporter om han trodde Rosenborg kunne kjempe seg tilbake til toppen av tabellen.

– Man skal aldri avskrive Rosenborg, svarte Horneland.

Rosenborg nære på i starten

David Akintola var søndag tilbake i Hornelands startellever, og startet dermed sin første seriekamp siden 3-0-tapet mot Molde 28. april. Etter åtte minutter holdt han på å gi Rosenborg en drømmestart. Anders Konradsen avanserte gjennom midtbaneleddet til Brann og sendte nigerianeren alene med Branns keeper Håkon Opdal. Sisteskansen til Brann var våken, og hindret Akintola sitt første seriemål for RBK.

To minutter senere var det Alexander Søderlund sin tur. Mike Jensen kom seg løs på høyresiden, og fikk lagt inn til rogalendingen. Søderlund var sterkest i boksen, men headingen snek seg på utsiden av stolpen.

De neste 20 minuttene bølget kampen begge veier, og ingen av lagene kom til de store sjansene. Sett bort i fra et par anledninger hvor RBK-forsvaret klønet det til, og holdt på å gi Brann muligheten til å ta ledelsen, var det lite å melde om.

Ampert: Vegar Eggen Hedenstad og Veton Berisha hadde flere tøffe dueller den første omgangen.

Stresset Brann-spillerne

32 minutter ut i kampen fosset Birger Meling fremover på venstresiden sin og klinket ballen inn i Branns 16-meter. En klønete Vito Wormgoor sleivsparket ballen ut til hjørnespark, og Rosenborg flyttet opp stopperne sine.

Men det var ikke det hodesterke midtstopperparet Hovland og Reginiussen som kom seg først på hjørnesparket, det var David Akintola som steg til værs. Vegar Eggen Hedenstad klinket hjørnesparket mot første stolpe og kantspilleren slo alle i lufta, men nok en gang måtte han se at ballen ikke gikk i mål.

Rosenborg fortsatte å stresse Brann-spillerne utover omgangen, og rødtrøyene hadde store problemer med å bryte ned bortelaget. En positiv omgang av RBK sett med offensive øyne. Anders Konradsen og Mike Jensen var begge energiske begge veier og hindret hjemmelaget i å spille gjennom midtbanen. Bakover var det til tider litt «hawaii-fotball», men de holdt unna, og lagene gikk målløse til pause.

Aktiv trener: Eirik Horneland var som vanlig svært aktiv på sidenlinjen.

Rolig start på andre omgang

Rosenborg startet den andre omgangen på samme måte som den første. De lot Brann beholde ballen, samtidig som de ble liggende lavt.

Etter 55 minutter gikk Alexander Søderlund ned etter en duell hvor han og Even Hovland gikk etter samme ball. Neseblod og tilsyn fra medisinsk team ble fasiten etter duellen. Heldigvis for RBK kunne spissen fortsette. Verken Erik Botheim eller Nicklas Bendtner var med i troppen, så det var ingen rene spissalternativer på benken, dersom Søderlund måtte gitt seg.

Sjansene lot vente på seg, og begge lag virket redde for å ta stor risiko i frykt av å bli straffet på en kontring.

65 minutter ut i kampen kom omgangens første sjanse. Mike Jensen ble stående helt alene i feltet etter et hjørnespark, men kapteinens avslutning var ikke god nok.

Stilnet Bergen

Minuttet senere var det De Lanlay som stormet inn i Branns 16-meter, han vippet ballen opp i hånda til Veton Berisha og ropte på straffe. Ved første øyekast så det billig ut, men reprisen viste at ballen klart traff hånda til Brann-spilleren. Forståelig at De Lanlay reagerte på den situasjonen.

80 minutter skulle det ta før man fikk se en trønder på banen. Pål André Helland erstattet en løpevillig Yann-Erik De Lanlay. Og en trønder var det som skulle til for å sikre Rosenborg en meget sterk borteseier.

Avgjørende: Venstrefoten til Pål André Helland ble avgjørende for RBK.

Etter 87 minutter kom målet Rosenborg hadde jaktet hele kampen. Pål André Helland slo en corner som gikk gjennom hele feltet og bakerst var David Akintola helt alene. Dermed kunne han enkelt sette ballen i målet.

Dermed drar Rosenborg-spillerne på ferie med en meget viktig trepoenger i kofferten. Neste seriekamp er 16. juni da møtes RBK og Vålerenga til dyst på Lerkendal.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk