Arsenal og Chelsea får kun 6000 billetter hver: – Helt latterlig

Det er ikke bare vertsbyen som frustrerer Arsenal- og Chelsea-fansen. Totalt får London-klubbene kun 12.000 billetter til europaligafinalen i Baku.

Alexandre Lacazette så svært lykkelig ut da han scoret i semifinalen mot Valencia. Arsenal-supporterne er derimot svært frustrerte over billettfordelingen til finalen.
  • Bernt Harald Brennevann

Arsenal var raskt ute med å uttrykke sin skuffelse over fordelingen etter torsdagens 4-2-seier borte mot Valencia. Hver finalist er bare sikret 6000 plasser hver på en arena som 29. mai har en kapasitet på 64.000 tilskuere.

«Vi er i dialog med UEFA (Det europeiske fotballforbundet) om flere billetter til våre supportere. Åpenbart gir denne skuffende fordelingen oss ekstreme utfordringer i jobben med å tildele billetter til våre lojale fans», skriver Arsenal på sine nettsider og legger til:

«Med kun 6000 finalebilletter er det uunngåelig at flere tusen fans som har støttet klubben i årevis og tatt del i vår ferd i Europa League, ikke får være til stede på kampen».

Roar Myrvang er supporterleder i Arsenal Norway. Han er oppgitt over hvor få billetter UEFA gir direkte til finalelagene.

– Det er selvfølgelig helt latterlig og hører ingen steder hjemme. Jeg er ikke imponert over UEFA på noen som helst måte. Selvfølgelig burde minst halve stadion vært satt av til supportere, sier Myrvang til Aftenposten.

Også i Chelsea-leiren er reaksjonene sterke.

– Dette er helt håpløst, men det er dessverre slik UEFA vil ha det. For dem skal fotballkamper være for pamper i dress, og ikke supportere i drakter. Dette gjelder ikke bare UEFA, for tildeling av finalebilletter er et generelt problem, også på nasjonalt nivå, sier styreleder Øystein Vinje i Chelseas norske supporterklubb.

Arsenal er skuffet over hvor få billetter klubben får fra UEFA til europaligafinalen.

Lang og kronglete reisevei

Liverpool og Tottenham får snaut 17.000 billetter hver til Champions League-finalen i Madrid 1. juni. Kapasiteten blir tilsvarende den i Baku.

– Er det urettferdig?

– Det er det selvfølgelig. Hvordan er det mulig? Spørsmålet er hvor resten av billettene går hen. Går de til sponsorer, og i så fall hvor mange av dem er det som kommer seg til Baku? Det er snakk om et sted som ikke er lett å komme seg til. Det vil bli halvfullt hvis de har tenkt å gi bort billetter til sponsorer og UEFA, sier lederen for Arsenals norske supporterklubb.

Roar Myrvang er supporterleder i Arsenal Norway.

Arsenal har gått ut med et anslag om at det vil koste hver supporter 1000 pund (rundt 11.500 kroner) å komme seg til og fra Aserbajdsjans hovedstad. I luftlinje er det over 4000 kilometer mellom London og Baku.

– Det er en litt merkelig plassering av finalen. Jeg vet om flere som skal reise, men den lange og kronglete reiseveien vil stoppe en del fra å ta turen. Det blir ikke den valfartingen som det ville vært om finalen gikk på et stadion i Tyskland, England eller Frankrike, sier Myrvang.

– Når man velger å legge finalen på en onsdag, blir det enda verre for supportere å dra. Personlig går jeg glipp av min første Chelsea-finale siden FA-cupfinalen i 2000 mot Aston Villa. Dette skyldes lang reisevei, kostnader og det faktum at det er en onsdag. Jeg må dermed se finalen på en pub, sier Vinje.

Chelsea-fansen kan se frem mot London-derby mot Arsenal i europaligafinalen, men tilgangen på billetter og vanskelig reisevei frustrerer.

Jakter CL-plass

Europaligafinalen betyr spesielt mye for Arsenal. Kun en seier der vil ta Unai Emerys lag til Champions League neste sesong. Chelsea har allerede det i boks etter at blåtrøyene sist helg ble garantert en plass blant de fire beste i Premier League.

– Jeg har en relativt god følelse. Vi har vært veldige gode i Europa, men tilsvarende udugelige på slutten i Premier League. Selv om vi møter et engelsk lag, håper jeg vi tar med oss innsatsen vi har vist i Europa. Chelsea er det mulig å ta. Man må bare sørge for at Eden Hazard ikke får gjøre som han vil, sier Myrvang.

Arsenal tok seg til finalen med 7–3-seier over Valencia sammenlagt, mens Chelsea måtte ut i straffesparkkonkurranse mot Eintracht Frankfurt etter at det endte 1–1 i begge semifinalekampene.

UEFA opplyser overfor Talksport fredag kveld grunnen til de få billettene.

I frykt for å ikke kunne garantere transport til Baku for alle supporterne har de valgt å tilby færre billetter. Samtidig opplyser UEFA om at de er i tett kontakt med finalelagene.