Fotball

Bruttern: - Det er uaktuelt å tape to kamper på rad

Kåre Ingebrigtsen mener laget må slå tilbake i kveld etter flausen i Bodø.

VIL SE OFFENSIVT SPILL: Kåre Ingebrigtsen håper spillerne slår seg løs og benytter muligheten til å trene på etablert angrepsspill mot Vikingur.
 • Sjur Magnus Bergstrøm

Rosenborg har et nærmest perfekt utgangspunkt før kveldens returoppgjør mot Vikingur. Etter 2-0 i kampen på Færøyne har RBK så godt som sikret seg avansement til neste kvalifiseringsrunde.

— Det er en viktig kamp for oss. Vi har et bra utgangspunkt også handler det om å komme oss videre, sier trener Kåre Ingebrigtsen.

I tillegg til resultat og avansement, ser Ingebrigtsen også på kampen som god trening. Vikingur lå svært kompakt lavt i banen og satset kun på kontringer og dødballer i den første kampen.

-Nå får vi en ny mulighettil å øve oss på angrep mot etablert forsvar. Dekampene må vi bruke fornuftig og det håper jeg vi gjør, sier han.

Les også

Vikingur-treneren: - Selnæs begynte å sutre med det samme

Vil slippe seg løs

RBK-treneren håper også at han får se laget sitt slippe seg mer løs og by på seg, og på den måtenha større tempo ogbedre bevegelser enn i de siste kampene.

På søndag ble det et sjokkerende tap mot bunnlagetBodø/Glimt, men ifølge Ingebrigtsen har serielederen fortsatt selvtilliten inntakt.

— Vi gjør ingen stor kamp mot Glimt, men stort sett har vi prestert bra i år, så det gjør ikke noe med selvtillitenvår. Men det er klart, vi liker aldri å tape kamper og å tape to på rad er uaktuelt, sier han.

Les også

Lædre Bjørdal tok styringen på første trening: - Kommer helt naturlig

Stiller sterkt

Ingebrigtsen avslørte på onsdagens trening at unggutten John Hou Sæter får sjansen fra start i kveld. Resten av laget ville han ikke avsløre, men varsler at det vil bli gjort noen endringer fra laget som tapte på søndag.

— Laget vi stiller med er et frisk, energisk og sterkt lag. Vi kjenner på slitasjen av det tøffe kampprogrammet og det er viktig at de som starter er 100 prosent og klare for å spille 90 minutter, sier han.

Dersom Rosenborg går videre, venter islandske KR Reykjavik eller irske Cork i andre kvalifiseringsrunde. De spiller 21.15 i kveld og første oppgjør endte 1-1.

 1. Les også

  Hoseth fortsatt tema i Kristiansund

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  SPORT
  Publisert:

  Den 49 år gamle rapperen er like godt trent som en fotballproff. Testresultatene er knapt til å tro.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5