Manchester City-stjerne endte Tysklands utrolige rekke

Gabriel Jesus sørget for at Tysklands seiersvante fotballandslag røk på sitt første tap på 22 kamper tirsdag.

TYSKLAND - BRASIL 0–1

Privatlandskampen i Berlin ble avgjort åtte minutter før pause. Da pannebrasket Jesus ballen i mål bak Tyskland-keeper Kevin Trapp etter et strålende innlegg fra Premier League-kollega Willian.

Minuttet tidligere hadde City-spilleren misbrukt en gedigen sjanse til å sende Brasil i ledelsen.

De 72.717 tilskuere på Olympiastadion i den tyske hovedstaden fikk se hjemmelaget gå på et ytterst sjeldent tap. Tyskland har kun én gang tidligere spilt 23 kamper uten å tape. Tirsdag kunne rekorden blitt tangert.

– Det er det negative som dominerer for oss i dag. Vi fikk tydelig se at vi ikke er så gode som noen vil ha det til. Dette var åpenbart for svakt levert, sa midtbanespiller Toni Kroos etter kampslutt.

– Vi klarte ikke score på sjansene våre, sa keeper Trapp.

Les også

Hareides Danmark opprettholdt solid statistikk da Bendtner spilte fra start

Tyskland og Brasil innehar i øyeblikket de to øverste plassene på FIFA-rankingen. Tirsdagens seier ga Brasil en liten revansje for det ydmykende 1-7-tapet for tyskerne i semifinalen under VM-sluttspillet på hjemmebane i 2014.

Mbappé i praktslag for Frankrike

Paris Saint-Germain-juvelen Kylian Mbappé scoret to ganger da Frankrike slo VM-vertene Russland 3-1 i en privatlandskamp i fotball tirsdag.

Manchester United-stjernen Paul Pogba sto for det siste franske målet på et strålende frispark. Kampens store spiller ble likevel Mbappé.

PSG-spissen sendte Frankrike i ledelsen etter et strålende gjennomspill fra Pogba tidlig i kampen og scoret sitt andre for kvelden sju minutter før full tid.

Frankrike slo dermed tilbake etter å ha røket 2-3 for Colombia på hjemmebane sist fredag. Fjodor Smolov sto bak Russlands trøstemål.

VM-vertene Russland står nå med fem strake tap.

Les også

Spesielt én ting ved Ødegaard imponerte Drillo: – Han har tatt store steg

Sverige tapte i kamp preget av supporterbråk

Det svenske fotballandslaget røk 0–1 for Romania i tirsdagens privatlandskamp. Kampen måtte stoppes før pause som følge av bråk på tribunene.

Dorin Rotariu, som til daglig spiller i belgiske Mouscron, scoret kampens eneste mål. Han overlistet Karl-Johan Johnsson i det svenske målet 12 minutter uti annen omgang.

Bare minutter tidligere hadde Rotariu kommet på banen som innbytter.

Tapet var Sveriges andre på få dager. Lørdag ble det 1-2-tap for Chile på hjemmebane i Stockholm.

Tirsdagens kamp i Romania måtte avbrytes i en kort periode rett før pause som følge av uro på tribunen. Flere kinaputter skal ha blitt kastet inn på banen.

Etter kort tid valgte dommeren å gjenoppta kampen.

Sveriges landslagssjef Janne Andersson valgte å sende på banen en helt ny startoppstilling mot Romania. Samtlige elleve som startet mot Chile var henvist til benken.

(©NTB)