Fotball

Her feirer TIL-helten med familien: - Mikael, du er bare helt utrolig!

Pappa og søsteren hadde reist flere tusen kilometer for å se Mikael Norø Ingebrigtsen spille. De fikk se at han avgjorde årets viktigste oppgjør for TIL.

GLAD: Mikael Norø Ingebrigtsen måtte en tur hjemom etter kampslutt for å møte søsteren Karoline Norø Vissebråten, pappa Christer Ingebrigtsen, niesen Isabella Norø Vissebråten og mamma Siv Norø Salvesen før han feiret videre.
 • Rune Robertsen
  iTromsø

Bare minutter etter at han kom inn etter pause sendte Mikael Norø Ingebrigtsen alle med TIL-hjerte på Alfheim til himmels. 2-1-målet i oppgjøret mot Bodø/Glimt som til slutt endte 3-1 ble utrolig viktig for at TIL sikret ny eliteseriekontrakt.

Les også

Se scoringene som sikret Tromsø fornyet eliteseriekontrakt

Etter å ha senket Bodø/Glimt vanket det klemmer og gratulasjoner da 19-åringen møtte familien hjemme hos mamma Siv Norø Salvesen på Fagereng halvannen time etter kampslutt. Da hadde han rukket å ta seg en dusj og feire sammen med de andre spillerne på Alfheim.

— Jeg måtte bare kaste meg om halsen hans da han kom inn døra, og sa ”Mikael du er bare helt utrolig.” Å se han score var en helt fantastisk opplevelse. Da det skjedde hoppet jeg nesten over stolen foran meg, forteller en stolt mamma Siv til iTromsø.

Les også

 1. - Dette overgår opprykket i fjor

 2. Slik så innbytterbenken ut etter tapet for erkerivalen

Reiste langt

For kampen var spesiell allerede før start for Norø Ingebrigtsen. Pappa Christer Ingebrigtsen og søsteren Karoline Norø Vissebråten (26) hadde tatt turen fra henholdsvis Stavanger og Ål i Buskerud for å se slaget om Nord-Norge. Også tanter, onkler og til og med oldefar var på tribunen.

— Å komme hjem etter kampen til en slik mottakelse av familien er det beste. Det er et stort øyeblikk og jeg er så glad for å dele det med dem, sier Norø Ingebrigtsen, med niesen Isabella (4) løpende rundt beina sine.

— Når jeg vet at de er på tribunen betyr det noe ekstra. De har vært med meg hele livet, og har betydd alt for meg gjennom oppveksten, sier Norø Ingebrigtsen som da han var yngre bodde i Senjaveien, bare noen steinkast unna Alfheim.

— Mikael var helt fra han var liten gutt utrolig interessert i fotball. Jeg prøvde å få han til å leke med lego, men det var alltid ballen han var interessert i. Kor og ballett fant vi fort ut heller ikke var noe for han, sier mamma Siv som gjennom hele oppveksten har klippet ut avisklipp med sønnen.

— Som pappa har jeg blitt holdt veldig godt i form da Mikael var ung. Jeg var ofte nemlig den som måtte stå i mål da han skulle trene på egenhånd, og har hentet et par tre tusen baller i skogen rundt Hansmarkbanen, sier pappa Christer.

SMIL: Søsteren Karoline Norø Vissebråten, mamma Siv Norø Salvesen med sønnens kampdrakt i hendene, pappa Christer Ingebrigtsen og Mikael Norø Ingebrigtsen hadde mye å juble for søndag kveld.

Søsteren er svoren TIL-supporter og var nesten på gråten da broren scoret.— Jeg planla denne turen var det fordi jeg ville se kampen, og hadde selvsagt håpet å få se Mikael spille, sier Karoline Norø Vissebråten, som har reist på flere av TILs bortekamper denne sesongen.

— Det er bare en svipptur på tre timer å kjøre til Oslo fra der jeg bor, sier hun med et smil.

Så målet i reprise på telefonen

Pappa Christer mener det var en nedtur da han fikk høre at sønnen ikke fikk starte kampen.

— Da var det desto hyggeligere at han kom inn og scoret et så viktig mål for klubben, sier pappaen som følger sønnen tett.

— Jeg ser alle kampene han spiller, og selv om ikke Mikael scoret hadde det vært verd turen oppover når TIL vinner mot Glimt og berget plassen. At han faktisk scorer gir alt en ekstra dimensjon, sier Ingebrigtsen senior til iTromsø.

Da sønnen scoret tok han fram telefonen på tribunen for å se målet i reprise.

— Det var enda bedre enn da jeg så det live. Nedtaket før han scorer er fantastisk bra.

- Spille fast

Målet for neste sesong er helt klart for Norø Ingebrigtsen som i sommer signerte en ny treårsavtale med klubben.

— Da skal jeg spille fast, men vet jeg må jobbe hardt for å komme dit. Det er bare 11 spillere som kan spille hver gang, og mot Glimt var det noen andre som fikk muligheten. Beskjeden jeg fikk fra benken var å score mål, så det var ekstremt godt å levere, sier stortalentet før han tok turen ut sammen med lagkameratene for å feire i Tromsø-natten.

Eliteserien

SVUTMP
1Viking86111761119
2Lillestrøm7520134917
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Tromsø IL
 3. Bodø/Glimt