Fotball

TIL headet bort seieren

<br></br><br></br><p><strong> <a href="/stat/index.jsp?service=kampendirekte2008&amp;matchId=277654&amp;seasonId=default&amp;refId=default&amp;vm=false#277676">Minsk-TIL 0-0:</a></strong> Tromsø var nærmest mål i Hviterussland.</p>

Fotball , 5. juli 2009 , NM 4.runde cupen , Tromsø - Bryne 2-0Douglas Sequeira , TIL
  • Tobias Stein Eilertsen
    iTromsø
  • Nils-jarle Sætre
Fotball , tippeligaen , 26. April 2009 , Sør Arena , Start - Tromsø (TIL) , TIL trener , Per Mathias Høgmo , Foto: Tommy Ellingsen

MINSK: Dinamo Minsk åpnet klart best i 2. kvalikrunde i UEFA Europa League mot TIL. Kevin Larsen slet enormt med hurtigtoget Andrey Chukhley. Kampen var bare fem minutter gammel da Larsen blottla sin side og tapte ballen til høyrevingen. Chukhley fikk fritt leide mot mål, men svenske Marcus Sahlman viste at han var en verdig erstatter for Sead Ramovic, og rykket ut og gjorde en fantastisk beinparade.

LES OGSÅ:

  • Høgmo: — Greit utgangspunkt

Feberredning av Minsk

Etter en dårlig start kom TIL mer og mer med i kampen. I kampens 38. minutt var Morten Moldskred svært nær ved å gi TIL ledelsen. Lars Iver Strand vant ballen ti meter inne på egen halvdel, driblet av en mann og spilte til Moldskred som på14 meter, vendte av en mann, satt fart innover, og prøvde å legge ballen i lengste hjørne. Kun en fantastisk redning av Aleksandar Canovic gjorde at lagene gikk til pause på 0-0. ## Corner og ut

Kun to minutter etter hvilen fikk også Sigurd Rushfeldt sin sjanse. Veteranen dro med seg ballen og skjøt fra 14 meter, men nok en gang var Canovic der og fikk slått vekk ballen.

I kampens 59. minutt fant en Kevin Larsen-corner, Douglas Sequeira på bakerste stolpe. Costaricaneren fikk gå umarkert opp, men headet utenfor.

Seks minutter senere var det Minsk sin tur. Etter to svake cornere, vant en Minsk-spiller ballen tilbake og slo hardt inn mot mål. En av TIL-spillerne kom seg foran Alyaksandr Lebedzew og hindret dermed scoring.

LES OGSÅ:

I 73. minutt fikk TIL nok en farlig corner. Moldskred fant Tore Reginiussen inne i feltet, og landslagsstopperen fikk gå alene opp på åtte meter, men headet en meter til side for mål. Minsk hadde ingen spillere ved stangen, og hadde Reginiussen truffet innenfor boksen, ville TIL kunne tatt med seg et særdeles viktig bortemål til hjemmekampen på Alfheim neste uke.

Slik ble det ikke, og TIL må reise tilbake til Tromsø uten det viktige bortemålet. Det var en jevn kamp, og et greit resultat for "gutan", som har et brukbart utgangspunkt foran returoppgjøret.

Les også

  1. Høgmo: - Greit utgangspunkt

Les mer om

  1. Europa League