Fotball

Klart for nedrykksdrama i La Liga

Fem lag spiller om fornyet kontrakt søndag.

Javi Guerra skal spille for Ole Gunnar Solskjærs Cardiff neste sesong, men først håper han å hjelpe Valladolid til fornyet La Liga-kontrakt. Spissen har scoret imponerende 15 mål for bunnlaget så langt denne sesongen.
  • Nicholas Bergh
    Journalist

Dagen etter at Atletico Madrid sikret gullet etter uavgjort i seriefinalen mot Barcelona, er det flere «finaler» på programmet i Spania.

I bunnen er det nemlig kun én ting som er sikkert, nemlig at tabelljumbo Real Betis rykker ned.

Et av lagene som har mest press på seg søndag er Granada, som etter en dårlig vårsesong plutselig trenger et poeng mot Valladolid i siste kamp for å unngå nedrykk.

— Vi kan avslutte sesongen bra, vi mangler kun den siste lille dytten, et siste resultat, sier Granada-trener Lucas Alcaraz ifølge Marca.

Optimistisk Valladolid-trener

Det gjør det neppe noe lettere for Granada at Valladolid er i enda større poengnød. For Valladolid er det nemlig kun seier som kan forhindre nedrykk. Lagets trener Juan Ignacio Martinez er optimistisk foran sesongens siste, og viktigste, kamp.

— Vi kommer til å beholde plassen i La Liga, sier Martinez ifølge Marca.

— Jeg er superoverbevist om at vi kommer til å klare det, at vi kommer til å berge plassen, og for å klare det håper vi på støtte fra fansen, utdyper han.

Osasuna er også i alvorlig trøbbel før serieavslutningen. For dem er det også kun tre poeng som gjelder. Den gode nyheten for baskerne er at Real Betis, som allerede har rykket ned, er motstander.

Getafe og Almeria er i en litt mer komfortabel posisjon, men begge vil være i alvorlig trøbbel dersom de taper sine kamper.

Slik er bunnlagenes situasjon før de siste kampene, som spilles klokken 18 søndag:

15. plass: Almeria, 39 poeng, møter Athletic Bilbao hjemme

16. plass: Getafe, 39 poeng, møter Rayo Vallecano borte

17. plass: Granada, 38 poeng, møter Valladolid borte

18. plass: Osasuna, 36 poeng, møter Real Betis hjemme

19. plass: Valladolid, 36 poeng, møter Granada hjemme

Innbyrdes oppgjør skiller lag som er på samme poengsum.

Les mer om

  1. Spansk fotball
  2. Getafe CF
  3. UD Almería
  4. Granada CF