Fotball

United-talentet fikk kreftbeskjeden for ett år siden. Denne uken kan Solskjær gi ham debuten.

Max Taylor (19) kan få United-debuten torsdag.

Ole Gunnar Solskjær lar stjernene slippe den lange turen til Europa League-kampen i Kasakhstan. Torsdag kan tenåringen Max Taylor få sin debut ett år etter at han fikk cellegiftbehandling for testikkelkreft.
  • NTB

Max Taylor (19), som på denne tiden i fjor fikk cellegiftbehandling for testikkelkreft, kan torsdag få sin Manchester United-debut i Europa League mot Astana.

– Når jeg tenker på det jeg opplevde for ett år siden, da jeg var i mine første uker med cellegift, så ville jeg ikke trodd at jeg i dag skulle reise med førstelaget, sier Taylor til klubbens nettsted.

Han er ifølge BBC én av 14 tenåringer i 18-mannstroppen Ole Gunnar Solskjær tar med seg til Kasakhstan, og én av ti mulige debutanter.

– Ole har gitt en del av oss unge sjansen til å reise med A-laget, og forhåpentlig kommer en del av oss til å spille, sier den unge midtstopperen.

Taylor fikk kreftdiagnosen i fjor høst. Etter vellykket behandling var han tilbake i full trening i september, og forrige måned gjorde han comeback på banen i en U23-kamp mot Swansea. Han var i aksjon for det laget så sent som fredag.

Det er en svært ung og urutinert tropp som reiser til bortekampen i Nur-Sultan (som er byen Astanas nye navn). Bare fire av de 18 spillerne som er med til Kasakhstan har spilt flere enn ti A-lagskamper.

Ser man bort fra Luke Shaw og Jesse Lingard, har troppen 52 kamper til sammen.

– Omgivelsene spiller ingen rolle, bare å få være ute på banen er enormt. Det har vært min drøm siden jeg begynte å spille fotball, å få være førstelagsspiller for Manchester United, sier Taylor.

Manchester United er allerede klar for cupspillet i europaligaen, og Solskjær har derfor råd til å la de fleste stjernene slippe den lange turen til Kasakhstan.

Også trenerne Michael Carrick og Kieran McKenna får bli hjemme så de kan jobbe med førstevalgene før helgens kamp mot Aston Villa.

Nicky Butt gir Solskjær selskap på trenerbenken torsdag.

Les også

  1. Solskjær fryktet det verste før United-comebacket: – Kunne byttet ut alle sammen

  2. Derfor er Solskjær glad for at Mourinho gikk til Tottenham: – Bra for meg

  3. Her er Solskjærs hyllest til Moldes gullvinnere

Les mer om

  1. Ole Gunnar Solskjær
  2. Manchester United