Fotball

Solskjærs «rekordlag» gikk på Europa-smell

Manchester United tapte i Kasakhstan.

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United tapte for tabelljumbo Astana i Europa League torsdag.
  • NTB

ASTANA - MANCHESTER UNITED 2–1

I kulden i den kasakhstanske hovedstanden tok et ungt United ledelsen, men endte med å tape 1-2. Jesse Lingard sendte de røde i ledelsen etter ti minutter, men to scoringer på sju minutter i den andre omgangen sørget for Astanas første seier i gruppespillet. Dette var samtidig Uniteds første nederlag i turneringen denne sesongen.

Med til Kasakhstan tok manager Ole Gunnar Solskjær med seg en svært ung stall. Hele ti spillere i troppen hadde ikke erfaring fra førstelagsfotball, og fra start fikk ungguttene Ethan Laird (18), Di'Shon Bernard (19) og Dylan Levitt (19) sjansen. I tillegg kom tre debutanter inn fra benken etter pause.

– Prestasjonen var veldig god. I perioder var vi glimrende, og i små perioder lot vi dem presse oss tilbake. Det ble avgjørende til slutt. Det var en periode på ti minutter der du kunne se dem (Astana) vokse inn i kampen, sa Solskjær i et intervju publisert på Uniteds Twitter-konto etter tapet.

Nordmannen hadde mye positivt å ta med seg videre til tross for at det ble tap torsdag.

– Vi hadde sjanser selv, og det var noen glimrende debuter i dag, sa Solskjær videre.

De røde var allerede klare for neste runde, men kunne med tre poeng sikret gruppeseieren. AZ Alkmaar spilte nemlig 2-2 hjemme mot Partizan senere torsdag kveld. Solskjærs menn møter nederlenderne på Old Trafford i siste runde og vil uansett da ha en utmerket sjanse til å stikke av med gruppeseieren.

United står med ti poeng på fem kamper og topper foran AZ Alkmaar med ni. Partizan har fem poeng og Astana har tre.

Les også

Solskjær begrunner Europa-valget: – Handler om sunn fornuft

Jesse Lingard sendte United i føringen.

Rekordungt United-lag

Ifølge statistikktjenesten Opta var Uniteds gjennomsnittsalder, drøye 22 år, den yngste klubben noen gang har hatt i en europeisk turnering (ekskludert kvalifisering). Det store unntaket var tredjekeeper Lee Grant (36), som torsdag ble klubbens eldste debutant i Europa.

Det var riktignok heller ikke ungguttene som skulle gi United en god start i Kasakhstan. 26 år gamle Jesse Lingard mottok ballen fra venstreback Luke Shaw (24) og satte inn 1-0-målet for gjestene helt nede ved stolperoten. Det var midtbanespillerens første mål for sesongen. Forrige gang Lingard kom på scoringslisten var i januar.

Hjemmelaget var absolutt ikke ufarlige, og yppet seg mot det unge United-mannskapet, men til tross for gode muligheter, gikk de til pause på etterskudd. Også gjestene hadde sine sjanser til å doble ledelsen.

Les også

United-talentet fikk kreftbeskjeden for ett år siden. Denne uken kan Solskjær gi ham debuten.

Di'Shon Bernard (t.v.) scoret selvmål i United-debuten. Her sammen med lagets eldstemann torsdag, 36 år gamle Lee Grant.

Kjempemiss og utligning

United fikk nesten en kalddusj like etter hvilen. Debutant Di'Shon Bernard var nære å sleive et innlegg i eget nett. Noen minutter senere var gjestene uhyre nære å doble ledelsen. Tahith Chong fikk stå helt alene på bakre stolpe, men på mål skjøt han over. En enorm bom.

Det skulle straffe seg, for i neste angrep slo Astana tilbake. Dmitrij Sjomko banket inn utligningen i det lengste hjørnet.

Les også

Solskjær om Mourinho-ansettelsen: – Bra for meg

Astana feiret heftig da de utlignet.

Sju minutter senere var oppgjøret snudd. Et innlegg traff Bernard og i dette tilfellet gikk ballen i eget nett. 2-1 til Astana.

United presset på for utligning, og fikk noen bra muligheter, men ved flere anledninger sto Astana-keeper Nenad Eric i veien.

Les mer om

  1. Ole Gunnar Solskjær
  2. Manchester United
  3. FC Astana
  4. Europa League