Molde-Fofana nær rekordovergang til Chelsea

Molde og Chelsea skal være enige om en overgang for det 19 år gamle stjerneskuddet David Datro Fofana (19). Det blir tidenes største salg fra norsk fotball.

Det var overgangsjournalisten Fabrizio Romano som først meldte om nyheten på Twitter torsdag.

Ifølge VGs opplysninger er Molde garantert minst 12,5 millioner euro (tilsvarende 130 millioner kroner) og dermed overgår summen Bodø/Glimt fikk for Erik Botheim til Krasnodar, som var på minst 80 millioner kroner.

Summen er betydelig for Molde. Klubbens totale omsetning har ofte ligget mellom 120 og 130 millioner de siste årene.

Molde-direktør Ole Erik Stavrum og agent Atta Aneke ble ifølge VGs opplysninger observert i Oslo torsdag. Allerede onsdag kveld skal Molde ha sagt seg fornøyde med budet fra London-klubben, som Fofana tidligere i år var åpen om sin beundring for.

– Jeg vet ikke hvorfor, men jeg har lyst til å spille for Chelsea. Det er et veldig bra lag, sa Fofana i en YouTube-video, ifølge TV 2.

Molde og Chelsea er enige om overgangssummen. Nå gjenstår det blant annet å få spikret de personlige betingelsene og innvilget visum.

Chelsea er ifølge VGs opplysninger en av minst tre Premier League-klubber som har lagt inn bud på Fofana. Engelske Brighton er en av de tre andre. Også en rekke andre klubber har vært og er fortsatt interessert i juvelen.

De ble tidligere ledet av Chelsea-manager Graham Potter, som nå ser ut til å få viljen sin i ny klubb.

Fofana scoret 13 mål på 22 kamper i Moldes gullsesong i Eliteserien i år. Han har vært koblet bort fra klubben i lengre tid, og klubbdirektør Ole Erik Stavrum har tidligere uttalt at de ønsker en solid sum for ivorianeren.

Det har ikke lyktes VG å få en kommentar fra Molde-direktør Ole Erik Stavrum, trener Erling Moe eller spillerens agent Atta Aneke torsdag.