Norge faller én plass på FIFA-rankingen – verdensmesteren fortsatt bak Brasil

Det norske landslaget går tilbake ett hakk og er nummer 43 på FIFAs liste over verdens beste fotballnasjoner. Argentina er nest best etter VM-gullet.

NED ÉN PLASS: Det ble ny tilbakegang for Norge på FIFA-rankingen. Her er kaptein Martin Ødegaard under privatlandskampen mot Finaland i november.

Rankingen til Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) er den første siden tidlig i oktober. Siden den gang har Norge slått Irland 2-1 og spilt 1-1 mot Finland. Begge var privatlandskamper, og i en VM-periode kunne ikke resultatene stoppe en norsk tilbakegang.

På forrige liste falt Norge seks plasser.

Brasil fortsetter å toppe FIFAs oversikt og sitter på toppen ved utgangen av 2022. Det skjer til tross for en overraskende VM-exit i kvartfinalen mot Kroatia.

Rett bak følger Argentina. De nybakte verdensmesterne rykker opp én plassering, mens tapende finalist Frankrike inntar 3.-plassen. Belgia lå øverst fra 2019 til februar i år, men i VM floppet laget stort og røk ut i gruppespillet. Det sender belgierne ned fra 2.- til 4.-plass.

Kroatia hopper opp fem plasser og er nummer sju, mens Marokko bykser elleve hakk til 11.-plass etter å ha spilt seg til VM-semifinale som første land fra Afrika og den arabiske verden.