Alejandro Garnacho (18) scoret sitt første for Manchester United – likevel gruppetoer

(Real Sociedad – Manchester United 0–1) Manchester United var nødt til å vinne med to mål for å ta gruppeseieren, men det andre målet kom aldri.

Mens Alexander Sørloth og Real Sociedad går direkte til åttedelsfinalen sammen med de andre gruppevinnerne, må Manchester United gjennom en ekstra runde i Europa League.

Der møter de en av tredjeplassene fra Champions League-gruppene, hvor Barcelona og Juventus er en potensielle motstandere.

Da var det en liten trøst for Manchester United-manager Erik ten Hag at unggutten Alejandro Garnacho fikk vist seg frem i den sterke borteseieren på Anoeta i San Sebastian.

Cristiano Ronaldo kom rettvendt og spilte en nydelig gjennombruddspasning til 18-åringen, som viste frem hurtige bein og fine avslutningsegenskaper da han satte ballen opp og bort i det lengste hjørnet.

RESIGNERT: Cristiano Ronaldo og Manchester United vant kampen, men ble nummer to i gruppen.

Med 1–0-seier var lagene likt på innbyrdes oppgjør, men Real Sociedad var foran på målforskjell. Derfor forsøkte Erik ten Hag flere desperate grep i jakten på et avgjørende mål.

I sluttminuttene byttet han blant annet innpå midtstopper Harry Maguire som spiss sammen med Cristiano Ronaldo. Manchester United pumpet baller inn i feltet, men scoringen kom aldri.

Dermed må Manchester United spille to ekstra kamper i februar, som kan kalles «playoff» eller bare 16-delsfinale i Europa League.

Mulige motstandere er Ajax, Bayer Leverkusen, Barcelona, Sporting, RB Salzburg, Sjakhtar Donetsk, Sevilla og Juventus.