Fotball

Kjønø etter nedturen: – Fotball på sitt verste

SKIEN (VG) (Odd – Stabæk 3–1) Eirik Kjønø (30) tok over jobben som Stabæk-sjef i juli, men fikk kun styre laget i Eliteserien i fem måneder. Søndag rykket de ned til Obos-ligaen.

NEDRYKK: Eirik Kjønø og Stabæk rygget søndag ned fra Eliteserien.
  • Sebastian Melsom Johansen, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

– Helt grusomt. Det er fotball på sitt verste. Jeg får bare lære av det å sørge for at det ikke skjer igjen, svarer Kjønø VG på spørsmål om hva han føler etter kampslutt.

Men Stabæk hadde flere muligheter til å berge plassen i Eliteserien underveis i kampen. Først da Oliver Edvardsen blir felt av Odd-keeper Leopold Wahlstedt inne i 16-meteren, og dommer blåste for straffe. Men så reddet keeperen også straffen fra Fitim Azemi.

Det gjorde noe med Bærums-laget som gikk inn i garderoben til pause, og kom ut igjen som et helt nytt lag. Etter mye klabb og babb inne i Odd-boksen sto Fredrik Haugen klar og banket inn utligningen.

– Da var jeg bombesikker på at vi skulle vinne, og jeg var helt sikker på at vi skulle klare det. Vi har nok muligheter, men vi har ikke kvaliteten til å sette dem. Så da taper vi fortjent, til slutt, sier den unge sørlendingen.

Dessverre for Stabæk var det hjemmelaget som satte inn først 2–1 ved Espen Ruud og 3–1 ved Tobias Lauritsen.

– Vi har ikke vært gode nok, hverken i dag eller totalt sett. Vi har nok sjanser, men vi må sette dem, gjentar treneren.

– Hvorfor kollapser dere så voldsomt på slutten? spør VG.

– Vi gambler. Vi åpner kampen. Vi flytter frem og spiller med én bak. Vi flytter frem Wangberg og hiver inn på alt vi har av offensive spillere. Da går det enten eller, og det er ikke uvanlig at man slipper inn et mål da, svarer Kjønø.

Om det er han som styrer Stabæk-laget når Obos-ligaen starter neste sesong, har Kjønø ingen formening om.

– Det bestemmer ikke jeg selv, det får andre bestemme, men jeg er hvert fall veldig motivert og har klare tanker på hvordan vi må forbedre oss og skape en vinnerkultur.

– Det er ikke dagen å peke på noen, men det er klart at folk kommer til å stille spørsmål ved min jobb og ved treneren sin jobb når vi rykker ned, sier sportssjef i Stabæk Torgeir Bjarmann til VG.

– Føler du at du og Kjønø sitter trygt i jobben?

– Tillit er noe man får, det er ikke noe jeg gir til meg selv. Jeg er steintøff på å evaluere meg selv og hva man kunne gjort, svarer Bjarmann.

PS! Brann reddet kvalikplassen i Eliteserien etter å ha slått Sarpsborg 2–1 hjemme på Brann Stadion. Dermed møter de Jerv onsdag kl. 18:00. Mjøndalen rykket sammen med Stabæk ned til Obos-ligaen etter å ha tapt 0–3 hjemme mot Bodø/Glimt.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm97201951423
2Viking1163221111021
3Molde9612179819
4Strømsgodset105231615117
5Aalesund94231011-114
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Odd
  3. Stabæk Fotball
  4. Eirik Kjønø