Fotball

Manchester United sviktet – avga viktige poeng i jakten på Champions League-plass

(Manchester United – Leicester 1–1) Leicester var nærmest seieren borte på Old Trafford, men til tider utskjelte Fred (29) reddet ett poeng for Manchester United.

  • Hans Christian Boge-Fredriksen, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Den brasilianske midtbanespilleren har måtte tåle mye kritikk fra eksperter og Manchester United-supportere i sin tid på Old Trafford, men i sin 100. Premier League kamp var det han som sørget for at de rødkledde i hvert fall unngikk tap mot Leicester.

Det ble uansett to tapte poeng for Manchester United i kampen om en Champions League-plass, og på de fire siste kampene har det bare blitt fem poeng.

Med åtte serierunder igjen ligger Rangnicks mannskap på sjetteplass, tre poeng bak Arsenal på den fjerde og siste Champions League-plassen. London-klubben har imidlertid to kamper færre spilt.

– Vi vet alle at vi trenger poeng. I dag var det ikke nok. Vi skapte noen sjanser, men de siste avgjørelsene var ikke den beste. Vi må se fremover og vinne våre egne kamper, sier Bruno Fernandes – som tok plass på topp i Cristiano Ronaldos sykefravær – til Sky Sports.

– Så lenge det er matematisk mulig, så skal vi prøve å vinne så mange kamper som mulig. Etter å ha tapt to poeng er det åpenbart at posisjonen vår ikke ble bedre etter dette resultatet. Det er vår forpliktelse å avslutte sesongen på mest mulig måte, sier Manchester United-manager Ralf Rangnick til BBC.

Etter en nokså tam første omgang på Old Trafford tok det fyr i den andre.

Knappe fem minutter var spilt etter hvilen da Scott McTominay kom med en susende takling på James Maddison. Manchester Uniteds defensive midtbanespiller mistet ballen høyt i banen, og kastet seg inn i duellen med Maddison med knottene først.

Dommer Andre Marriner nøyde seg med å gi det gule kortet, til gjestenes store fortvilelse.

– Vi har hatt så mye mot oss denne sesongen, men frustrasjonen er inkonsekvensen. Det kunne vært (rødt kort). Vi hadde et tidligere denne sesongen med Ayoze Perez og ble straffet den kvelden. Veldig inkonsekvent, sier Leicester-manager Brendan Rodgers til BBC.

SLAPP MED DET GULE: Scott McTominay (t.h.) fikk bli på banen etter taklingen på Maddison.

Noen få minutter senere tok Rangnick av McTominay, og like etter kom scoringene. Først ved gjestenes Kelechi Iheanacho.

Maddison svingte inn et presist innlegg, som Iheanacho headet mot mål. Manchester United-keeper David de Gea fikk fingrene sine på ballen, men klarte likevel ikke å hindre at Leicester tok ledelsen.

De skulle imidlertid ikke få lede lenge, for tre minutter senere smalt det motsatt.

Bruno Fernandes fikk løsnet skudd fra 16 meter, og Leicester-målvakt Kasper Schmeichel klarte ikke å unngå en retur. På den kom Fred stormende, og banket inn utligningen.

Med knappe ti minutter igjen så det ut som Leicester tok tilbake ledelsen, da Iheanacho kranglet ballen videre til Maddison som banket den i mål. Leicester-leiren jublet hemningsløs for scoring, men etter en VAR-sjekk ble det dømt frispark til Raphaël Varane i duell med Iheanacho og scoringen ble annullert.

– Jeg kommer åpenbart til å være partisk og si at det ikke var frispark, sier Maddison til Sky Sports.

– Jeg så at Varane gikk ned. Måten han gikk ned på trodde jeg var en vridning. Så fort dommeren gikk til monitoren visste jeg at noe kom til å skje som ville ødelegge festen min.

Da ble det med de to scoringene, og det endte 1–1 på Old Trafford.

Les også

  1. Eriksen med sitt første PL-mål etter hjertestansen – knuste Chelsea på bortebane

  2. Klopp mener Premier League er viktigst: – Denne uken kan avgjøre mye

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38296399267393
2Liverpool38288294266892
3Chelsea382111676334374
4Tottenham Hotspur382251169402971
5Arsenal382231361481369
  • Champions League
  • Europaliga
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Premier League
  2. Manchester United
  3. Leicester City FC