Haalands pangstart: «Rett og slett uimotståelig»

(Wehen Wiesbaden – Borussia Dortmund 0–3) Tyskerne lot seg imponere av Erling Braut Haaland (21) i sesongens første kamp. Bayern-topp Hasan Salihamidžić innrømmer interesse for nordmannen.

«Haaland er rett og slett uimotståelig», skrev Dirk Krampe, sportsredaktør i lokalavisen Ruhr Nachrichten, etter cupkampen.

Haaland avgjorde oppgjøret nærmest på egen hånd med hat trick. Det første alene med keeper, det andre på straffe (etter strålende forarbeid selv) og det tredje på retur alene med målvakten.

Les også

Braut Tjåland kopierte fetter Haaland – scoret i Molde-debuten

Spissen fikk dermed en lykkelig start på den nye sesongen og på gjenforeningen med trener Marco Rose, som Haaland hadde i Salzburg.

– Jeg så ingenting i dag som han ikke har vist de siste ukene og månedene. Han er alltid sulten på mål og alltid klar. Treneren vurderte å bytte ham ut, men da ville han nok sikkert blitt forbanna, sier lagsjef Sebastian Kehl til tyske Sky etter kampen.

– Utrolig vilje og kvalitet

Ettersom Norge ikke kom til EM, fikk måljegeren god tid til å lade batteriene og trene seg opp før ny sesong.

– Erling har deltatt i store deler av oppkjøringen, og det kan du også se. Han er bare en gutt med en utrolig vilje og kvalitet, sier Kehl.

Les også

Haaland om den skyhøye prislappen: – Håper det bare er rykter

Haaland har i lang tid vært linket til de største klubbene i verden. Etter lørdagens kamp kom 21-åringen med følgende uttalelse ifølge Bild.

– Det var deilig å vinne, deilig å score og deilig å være tilbake. Det føltes godt å se alle disse menneskene. Jeg er stolt av å være en del av denne klubben!

– Erling føler seg superkomfortabel med oss. Han vil oppnå noe med dette laget, og jeg har ikke følelsen av at han vil dra, sier Kehl.

Ny formasjon

Lagkaptein Marco Reus mener Haalands ferdigheter gir Dortmund mye å spille på.

– Du glemmer alltid at han er så ung. Han gir oss så mange muligheter. Spesielt med farten hans. Det er utrolig viktig. Han må forbli sulten, sier Reus ifølge egne hjemmesider.

Haaland har tidligere i Dortmund-karrieren spilt alene på topp, mens i cupkampen mot Wehen Wiesbaden spilte de gulsvarte med to spisser – Haaland og Steffen Tigges.

– Da kan vi spille mye direkte. Vi har to spisser som gir oss dybde og binder forsvarerne, sier Reus.

Bayern-interesse

Dortmund serieåpner mot Eintracht Frankfurt førstkommende lørdag. Det er ventet at Jens Petter Hauge blir klar for Frankfurt før den tid. Tirsdag 17. august venter Bayern i den tyske supercupen.

Bayerns sportssjef Hasan Salihamidžić åpnet opp om at klubben er interessert i Haaland på TV-kanalen Sport1.

– Selvsagt, han er en topp spiller, og en super gutt ut fra det jeg hører. 60 mål på 60 kamper, du må følge med på det, hvis ikke hadde vi vært totale amatører, sier Salihamidžić.

– Dette er en snakk om en spiller som hele verden ønsker seg, sannsynligvis.