Arsenal-legende kritisk til Haaland: – Kanskje han må tenke annerledes

Arsenal-legenden Thierry Henry (45) er kritisk til Erling Braut Haaland (22) i forkant av monsterkampen onsdag kveld.

«SERIEFINALE» FOR TUR: Erling Braut Haaland og Manchester City møter serieleder Arsenal og kompis Martin Ødegaard på bortebane onsdag kveld.

Henry, som er tidenes mestscorende Arsenal-spiller med 228 mål på 376 kamper, savner variasjon i Haalands spillestil.

– Alle vet at hvis du fôrer ham med baller i sekstenmeteren er du ferdig. I lufta, på bakken, karatespark … Uansett hvordan kommer han til å score, sier franskmannen i CBS’ Champions League-studio tirsdag.

Arsenal - Manchester City starter 20:30 i kveld og vises på Viaplay og Viasport Premier League.

I VGs nye sportskalender får du oversikt over all ukens TV-fotball

Rekordknusing og vanvittige 25 Premier League-mål på 21 kamper så langt denne sesongen til tross, etterlyser Henry en mindre forutsigbar og mer varierende spillestil hos Manchester Citys stjernespiss.

Arsenal-legenden trekker paralleller til sin egen tid som spiller i London-klubben, og bringer frem et råd fra sin tidligere suksesstrener, Arsène Wenger.

– Jeg pleide å klage på alt mulig da jeg spilte spiss. Arsène spurte meg; «hva kan du gjøre når resten av laget ikke mater deg»?

Henry forteller at han selv begynte å tilpasse seg avhengig av hvilke lagkamerater som hadde ballen, og skildrer hvordan han forholdt seg og spilte variert da spillere som Dennis Bergkamp, Robert Pirès og Freddie Ljungberg.

KRITISK: Thierry Henry, her i aksjon som assistenttrener for Belgia under VM i Qatar, mener Erling Braut Haaland har lite variasjon i spillet sitt.

– Noen ganger går Haaland på det samme løpet, uavhengig av hvilken medspiller som har ballen. Noen ganger synes jeg ikke han hjelper laget i form av hvem som har ballen i beina, beskriver Henry i CBS-studioet.

– Når Kevin (De Bruyne) har ballen, kan han gjøre det. Men med spillere som Bernardo Silva, må man kanskje møte og spille vegg, ramser han opp som eksempler.

Også Liverpool-legende Jamie Carragher, i tillegg til tidligere Manchester City-spiller Micah Richards, sitter i samme studio under debatten etter tirsdagens Champions League-kamper. Førstnevnte svarer og snur på argumentet.

Carragher utfordrer Henry på om det ikke er medspillerne som må tilpasse seg til Haalands spillestil i stedet.

– De gjorde det, og de prøver å endre seg. Pep (Guardiola) prøver å finne en formasjon for å sikre at Haaland kan prestere. Jeg snakker om de store kampene her, svarer Henry og legger til:

– Der har vi sett at han ofte ikke er borti ballen. Han rører ikke ballen og lagkameratene finner ham ikke. Kanskje han må tenke annerledes for å hjelpe til, sier Henry.

Manchester City er tre poeng bak serieleder Arsenal før kveldens gigantkamp. Arsenal har én kamp mindre spilt enn Haalands City.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38285594336189
2Arsenal38266688434584
3Manchester United38236958431575
4Newcastle United381914568333571
5Liverpool381910975472867
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League Qualification
  • Nedrykk