Fotball

Bryne dominerte, men tapte for Fløy

Bryne dokumenterte spillemessig styrke mot divisjonskollega Fløy, men sørlendingene var effektive og vant på Brynes egen, flotte grasmatte.

Trener Jan Halvor Halvorsen til høyre og assistent Even Sel var fornøyde med at Bryne dominerte treningskampen mot Fløy, men medgir at det er mangler offensivt.
  • Egil Ø. Nærland

Bryne – Fløy 1–2

Slik kan vi oppsummere Brynes første treningskamp siden februar, men bak resultatet ligger det mer, blant annet lagets største utfordring:

Å skape målsjanser.

Vi talte tre gode scoringsmuligheter, inkludert knallskuddet fra Rogvi Baldvinsson i det 90. minutt som ga 1–2. Det er for lite om Bryne skal være en opprykkskandidat slik den tidligere storheten bør være.

Les også

Roger Eskeland blir sportslig leder i Bryne FK

– Vi manglet rytmen

Trener Jan Halvor Halvorsen mener sjansene kommer når kampene blir litt flere:

– Vi dominerte totalt, vi spilte oss fint ut i mellomrommet, men vi manglet rytmen i siste fase. Minst tre ganger ville vi kommet alene mot Fløy-keeperen dersom vi hadde sluppet ballen i rett øyeblikk, forklarer Halvorsen.

– Vi ble ubesluttsomme og valgte feil, tilføyer han.

Nykommer Kristoffer Hay fra Ålesund viste at han blir en viktig mann, solid midtstopper med oversikt. Hay var mest fornøyd med spillet etter pause.

– I første omgang var vi litt passive og lot Fløy få kontre helt unødvendig. Etter pause var vi klart best, er bra forsvarsmessig, men har en del å gå på offensivt. Vi mangler det siste lille, presisjonen, for å skape sjanser, men det kommer, forsikrer Hay som kjente at det var kjekt å spille skikkelig fotballkamp.

– Veldig kjekt, men det ble tungt mot slutten, medgir han.

Les også

Storscorer fra Sørlandet: – Jeg er det Bryne trenger

Ved siden av Hay gjorde både Oliver Rotihaug og Marius Andersen en god debut for Bryne. Vegard Aasen spilte andre omgang og kan fort få en plass på serielaget, det kan også Andreas Dybevig få. Luragutten var tilbake etter langt skadeavbrekk og var god den omgangen han spilte.

Advarsel fra Fløy

Fløy er motstander i andre seriekamp på Bryne og har naturligvis sendt et realt varsel om at de røde og hvite skal få kamp om poengene.

Tobias Henanger ga laget ledelsen med nydelig langskudd, mens Brynes debutant i mål, Sondre Kyllingstad, tar ansvar for baklengs nummer to.

Trener Jan Halvor Halvorsen lar baklengsmål være baklengsmål.

– Vi fikk den gjennomføringen vi ønsket, og vi har to, tre spillere til som presser på, minner Halvorsen om og tenker på keeper Igor Spiridonov, Josh Robson og Joachim Holtan, alle ble hvilt grunnet små skader.

– Ingen fare, alle er klar til seriestart, lover Halvorsen.

PS: Bryne spiller andre og siste treningskamp mot Vard Haugesund neste lørdag. 11. juli er det serieåpning mot Asker i Asker.

Les mer om

  1. Kristoffer Hay
  2. Fotball
  3. Bryne FK