Fotball

Maguire forteller om det greske dramaet: – Fryktet for livet mitt

I et intervju med BBC sier Harry Maguire at han fryktet for livet, og at han forsøkte å stikke av fra politimennene som pågrep ham på den greske øye Mykonos.

Harry Maguire forlater rettslokalet i Syros i Hellas sist lørdag.
  • NTB

Manchester United-spilleren hevder at han ikke skjønte at det var politifolk som stoppet minibussen han satt i, og som kastet ham ut av bilen. Han sier at de var sivilkledde, og at de ikke identifiserte seg. De slo ham på føttene og sa at karrieren hans var over, hevder han.

27-åringen sier at han forsøkte å stikke av mens han var påført håndjern. Det gjorde han fordi han hevder at han ikke visste hvem mennene som anholdt ham, var.

En svært emosjonell Maguire slet med å holde gråten tilbake i intervjuet.

– Det var helt forferdelig og ubeskrivelig. Jeg trodde at jeg ble kidnappet, forteller han om opplevelsen.

Les også

United-kapteinen dømt til 21 måneder betinget fengsel – anker dommen

Anket

Tirsdag ble midtstopperen dømt til 21 måneder og ti dagers betinget fengsel for oppførselen på ferieøya. Han ble funnet skyldig i gjentatte voldshendelser, for forsøk på bestikkelser og for vold og fornærmelser mot offentlig tjenestemann. Han ble også funnet skyldig i å ha motsatt seg pågripelse. Trolig blir han også straffet med en saftig bot.

Maguires advokater har anket dommen, som da ikke er rettskraftig, og det vil bli en ny behandling i en høyere rettsinstans.

Maguire har hele tiden nektet for anklagene. Han ble pågrepet sammen med broren Joe og en venn etter at de havnet i bråk utenfor et utested. Også United-spillerens lillesøster var involvert i dramaet.

– Jeg føler ikke at jeg skylder noen en unnskyldning. En unnskyldning er noe du gir når du har gjort noe galt, sier stjernespilleren i intervjuet.

Les også

Norsk målfest i Europa: Rosenborg og Bodø/Glimt enkelt videre

Kunne skjedd alle

Harry Maguire sier at det som skjedde, er verre for familien enn for ham selv.

– Jeg vet hva som skjedde den natten. Jeg kjenner sannheten.

Han er lei seg for at historien har satt klubben hans i en vrien situasjon.

– Selvsagt har det gjort det vanskelig for en av verdens største fotballklubber. Jeg er lei meg for at jeg satt klubben i en slik situasjonen, men jeg har ikke gjort noe galt.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City23183255144157
2Liverpool22146258193948
3Chelsea24138348183047
4Manchester United2211563630638
5West Ham United23114841311037
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Harry Maguire
  2. Manchester United
  3. Premier League