Leeds bekrefter rekordsignering – klubbens dyreste kjøp noensinne

Den spanske landslagsspissen Rodrigo Moreno skal spille for Leeds de neste fire sesongene.

Rodrigo Moreno skal spille for Leeds i Premier League.

Den spanske landslagsspissen Rodrigo Moreno skal spille for Leeds de neste fire sesongene.

Rodrigo kommer fra Valencia, og tidligere denne uken bekreftet den spanske storklubben at klubbene var enige om en overgang. Lørdag skriver også Leeds at alle formaliteter nå er ryddet av veien.

29-årige Rodrigo har vært gjennom den obligatoriske legesjekken, og alt av papirarbeid skal også være fullført.

Leeds bekrefter i tillegg at spissen blir klubbens dyreste kjøp noen gang. Sky Sports melder om en overgangssum på 30 millioner pund, tilsvarende rundt 350 millioner norske kroner.

Les også

Leeds-opprykket får TV 2 til å juble

Rodrigo har signert en kontrakt som strekker seg fram til sommeren 2024. I tillegg til å være spiss kan han også benyttes i en vingrolle.

29-åringen, som ble hentet til Valencia fra Benfica i 2014, scoret sju mål på 34 kamper i Spania sist sesong. Han har de siste sesongene mer eller mindre vært fast inventar på det spanske landslaget og scoret åtte mål på 22 landskamper.

Nylig ble han tatt ut i Spanias tropp til landskampene som spilles i september.

Måltyven er for øvrig ikke ukjent med Premier League. I 2010/11-sesongen var han på lån i Bolton i den engelske toppserien.

Etter 16 års fravær i den øverste divisjonen i England er Leeds godt i gang med forberedelsene til Premier League-comebacket. Ikke mindre enn fem spillere er signert i sommer.