Fotball

Vil heller tape enn å spille dårlig

Roberto Martinez.
David Moyes.

Evertons manager kommer ikke til å be spillerne sine legge seg bakpå mot Manchester United.

  • Glenn Frode Thorkildsen

Roberto Martinez har lenge vært kjent som en manager som oppfordrer spillerne sine til å spille såkalt attraktiv fotball. Som Wigan-manager lyktes han delvis med det, men ble kanskje for naiv og rykket ned forrige sesong med begrenset spillermateriell.

Pose og sekk

Som Everton-manager har han langt bedre forutsetninger å jobbe med når det gjelder spillerstallen. Dermed har Martinez kunnet oppfordre til ballbesittende fotball og skape gode resultater. Slik har han fått i pose og sekk.

I kveld kan det hende at han må nøye seg med å få i pose. Eller sekk. Og den posen — eller sekken - skal inneholde godt spill.

— Heller det enn tre poeng, sier Martinez til The Times.

Ved siden av seg på Old Trafford befinner David Moyes seg. Han var Everton-manager inntil denne sesongen. Nå hopper han etter Wirkola i Manchester United. De første hoppene havnet nesten helt oppe på kulen, men Moyes har i det siste fått mer fres i frasparket.

Mer press på Moyes

Det er meget tvilsomt at David Moyes er enig med Martinez i at godt spill er viktigere enn tre poeng. Såpass mye press hviler fortsatt på Moyes sine skuldre, at han helt sikkert foretrekker en ufortjent 1-0-seier framfor et tap etter å ha rundspilt sin gamle klubb.

En hjemmeseier vil også medføre at Manchester United passerer Everton på tabellen. Før kveldens kamp er United på 8. plass med 22 poeng, mens Everton er på 5. plass med 24 poeng.

Følg Manchester United - Everton direkte fra kl. 20.45 her!

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Manchester United
  3. Everton FC