Fotball

To tvilsomme scoringer og selvmål da Chelsea klatret til annenplass

Et selvmål fra Newcastles DeAndre Yedlin sørget for at Chelsea vant 2–1 mot Newcastle på St James' Park søndag. Chelsea har dermed ni av ni mulige poeng.

Eden Hazard scoret Chelseas første mål i 2-1-seieren mot Newcastle søndag. Foto: AP Photo / Alastair Grant / NTB scanpix

NEWCASTLE UNITED - CHELSEA 1–2

Chelsea tok ledelsen etter et omdiskutert straffespark og vant etter et selvmål. Men London-laget holdt på å rote bort seieren da de slapp Newcastle inn i kampen.

Chelsea tok ledelsen etter at Newcastle-debutant Fabian Schär laget straffe da det gjensto et kvarter av kampen. Eden Hazard var sikkerheten selv fra ellevemeteren.

Newcastle protesterte heftig på straffeavgjørelsen, da sveitseren trolig tok ballen da dommeren blåste i fløyta.

Akkurat da så det ut til at Maurizio Sarri skulle få en perfekt start på livet som Chelsea-manager, men Rafael Benitez mannskap gjorde de kunne for å ødelegge London-lagets fest på St James' Park.

  • Fikk du med deg at Martin Ødegaard allerede er blitt historisk i sin nye klubb?

Uheldig

Kun seks minutter etter kom DeAndre Yedlin seg fri på høyre og fikk slått ett perfekt innlegg foran mål. På første stolpe kom Joselu løpende og stanget ballen via Chelsea-keeper Kepa og opp i nettaket.

Også dette målet så ut til å være tvilsomt. Yedlin fikk nemlig et langt oppspill, som Chelsea-spiss Olivier Giroud prøvde å stoppe. TV-bildene viser at Giroud får en albue i ansiktet i duellen, men dommeren lot altså spillet gå videre.

Da så det ut til at hjemmelaget skulle stjele med seg ett poeng fra kampen, men Chelsea skulle få grunn til å feire likevel. Med tre minutter igjen på klokken fyrte Marcos Alonso av gårde ett skudd fra kanten av sekstenmeteren. En uheldig Yedlin slang ut ett bein og tuppet ballen i eget nett.

Dermed står Chelsea med full pott etter tre runder.

Eide kampen

Frem til Chelsea tok ledelsen eide de blå kampen. De trillet ball, men slet med å få hull på byllen mot et defensivt hjemmelag. Det måtte altså et straffespark til for å ta ledelsen.

Newcastle fikk kampens første store sjanse da kampen var en halv time gammel. Salomón Rondón headet utenfor fra cirka ti meter, litt mot spillets gang.

Hazard, som for første gang denne sesongen startet for Chelsea, lekte seg til tider med Newcastles forsvarere, og både serverte medspillere og avsluttet selv i løpet av første omgang. Ingen av forsøkene fant veien bak Martin Dúbravka i hjemmelagets mål.

Newcastle langt nede

Newcastles manager Rafael Benitez møtte Chelsea med en mer defensiv formasjon enn tidligere. Han tok blant annet ut Jamaal Lascelles av troppen etter at forsvareren var uenig i managerens taktiske disposisjoner på trening.

Mens Chelsea krabbet opp på annenplass på tabellen med ni poeng av ni mulige, sliter Benitez mannskap. Kun ett poeng har Newcastle etter tre runder. Det holder til en 16.-plass.

Neste runde tar Chelsea imot Joshua King og Bournemouth, mens Newcastle må til Manchester for å møte Pep Guardiolas City.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38275683325186
2Manchester United382111673442974
3Liverpool38209968422669
4Chelsea381910958362267
5Leicester City382061268501866
  • Champions League
  • Europaliga
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Fotball
  2. Premier League
  3. Chelsea FC
  4. Newcastle United FC