Fotball

Friskmeldt Wæhler vil kjempe seg inn på laget

<br></br><br></br><p>36-åringen håpet å slippe innhopp mot Sveits.</p>

kjetil Foto: Scanpix

 • Reidar Løfaldli

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport

ZÜRICH (adressa.no): En småsyk Kjetil Wæhler måtte stå over Norges trening på Stade de Suisse torsdag kveld, og 36-åringen ble ikke klar til kamp fredag. Vegard Forren fikk midtstopperplassen ved siden av kaptein Brede Hangeland mot Sveits.

— Det er ikke noe stas å sitte på benken, men det ble dessverre slik nå. Jeg har vært syk i to dager, så da var det ikke optimalt å starte, sier Wæhler til adressa.no.

 • Les alt om Norges vei mot VM her.

Kunne spilt i nødsfall

IFK Göteborg-spilleren var i stand til å sitte på benken, men var på ingen måte hundre prosent kampklar.

— Jeg hadde feber natt til kampdagen, og Egil (Olsen) og Ola (By Rise) var litt usikre. For ikke å ta noen sjanser, fant vi ut at jeg kunne sitte på benken.

- Var du i stand til å spille i det hele tatt?

— Selvfølgelig håpet jeg at det ikke skulle skje noe i løpet av de første fem minuttene, men jeg kunne ha kommet inn hvis det hadde vært helt prekært. Likevel var det greit å slippe, sier Wæhler.

Landslagslege Thor Einar Andersen understøtter veteranens forklaring.

- Han kunne ha spilt, men det var forsåvidt greit at han ikke startet. Nå er han frisk, han har løpt litt på mølla, og deltar på vanlig fotballtrening søndag, sier Andersen til adressa.no.

Kryptisk Drillo

Dermed blir spørsmålet om Wæhler får tillit mot Kypros på tirsdag, eller om Vegard Forren beholder plassen. Molde-spilleren gjorde en meget overbevisende innsats i sin tredje landskamp, og Wæhler roser sin relativt ferske erstatter.

— Forren leverte fint spill, og var spesielt solid i andre omgang. Han tapte noen dueller i første omgang, men det er bra å se at det fungerer på den plassen, sier han.

Landslagssjef Egil Olsen er kryptisk i svarene før avreise til Kypros.

— Det kommer litt an på ham (Wæhler) selv og hva andre gjør. Forren gjorde det bra og spilte med selvtillit, sier Drillo.

Landslagssjefen ville ikke svare på spørsmålet om Wæhler hadde spilt mot Sveits om han hadde vært frisk. Den duellsterke veteranen er imidlertid fullt klar over hva han selv må gjøre for at Drillo skal velge ham som Hangelands makker på middelhavsøya tirsdag kveld.

- Jeg må holde meg frisk og skadefri og prestere på trening. Selvfølgelig går det an å kjempe seg inn på laget. Hvis ikke er det ikke noen vits i å være med på dette, sier Kjetil Wæhler.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport

Les også

 1. Ardian Gashi kalt inn i landslagstroppen

 2. - Han var like aggressiv da som han er nå

 3. - Håper jeg har spilt meg inn på laget nå

 4. Ringte Gashi før Tettey og Grindheim

 5. By Rise: - Kypros blir tøffere enn folk tror

 6. Slik ble Daniel Braaten en nøkkelspiller for Norge

 7. Syk Hauger ikke på dagens trening

 8. Han er den dyreste spilleren på Kypros

 9. Henriksen: - Nå skal vi til Kypros for å ta tre poeng

 10. VM-optimismen lever

 11. Dette er Drillos tre valgmuligheter

Les mer om

 1. Herrelandslaget fotball