- RBK må si opp mange

<p>Næringslivsleder mener tilstanden i Rosenborg er alvorlig og tar til orde for at de ansvarlige bør trekke seg.</p>

RBKBrakka
RBKBrakka
Bjørn Borthen om Rosenborg

LARNACA / TRONDHEIM (adressa.no): Næringslivsleder gjennom flere tiår, Bjørn Borthen (64), mener Rosenborg ikke har annet valg enn å si opp mange ansatte for å få klubben på beina igjen.

Og han er klar på at det er to mann som er ansvarlige for den vanskelige situasjonen i Rosenborg – daglig leder Nils Skutle og styreleder Terje Svendsen.

Bjørn Borthen har vært næringslivsleder i 38 år. I enda lengre tid har han stilt på tribunen for å støtte laget. Han har tidligere hatt mye kontakt med Rosenborg. Som medlem i klubben ser han frem til å si sin mening på årsmøtet.

– Før gikk det tre-fire timer å komme i balanse etter en dårlig kamp. Nå går det en time, sier Borthen som tar det som et dårlig tegn på at han begynner å bli mer likegyldig til klubben.

(Artikkelen fortsetter)

Styreleder Terje Svendsen (t.v), daglig leder Nils Skutle og Rosenborg har slitt sportslig i 2011. Nå viser en rapport at klubben også sliter utenfor banen. (Foto: Eivind Stuevold)

Han rister på hodet av tilstanden i Rosenborg og av hvordan ledelsen både driver klubben og håndterer ansatte, slik det har kommet frem de siste dagene.

I et leserinnlegg i dagens utgave av Adresseavisen er han klar på at ledelsen gjennom Kontrollkomiteens rapport har opplevd et gigantisk nederlag.

– De forstår ikke at de har dårlige holdninger, som gir feil adferd og igjen fører til dårlig arbeidsmiljø i Rosenborg. Ledelsen signaliserer en holdning om at alle andre tar feil. Da har de ikke forstått utfordringen, sier Borthen.

Han er overbevist om at situasjonen til klubben og opptredenen til ledelsen også påvirker det sportslige. I næringslivet garanterer han at ledelsen ville vært ferdig for lenge siden.

– Du mener Nils Skutle må vurdere sin egen stilling?

– Ja.

Tøffe oppgjør

Selv har han vært med på mange tøffe oppgjør i næringslivet. Grep som har vært vonde, men nødvendige. Han vet av er erfaring fra næringslivet at sponsorer blir veldig fort bekymret når de hører om interne murringer.

– Ledelsen feier interne undersøkelser under teppet og motbeviser alle uttalelser i media. De har en utfordring , sier Borthen.

Statistikksenter Eliteserien:

Han mener at Rosenborgs økonomiske situasjon nå krever en snuoperasjon som ikke lar seg gjennomføre med Skutle som daglig leder.

– Han har bygd det opp og tror på det. Han har ikke sjanse til å snu det. Han må ut. Han kan ha så mye kompetanse han vil, men det Rosenborg trenger nå er kompetanse på menneskelige ressurser. Annen kompetanse kan de kjøpe seg, sier Borthen.

Som mangeårig deltager på årsmøter har han latt seg irritere av hvordan ledelsen legger frem klubbens økonomiske status, for å komme bedre ut av det.

– Klubben sier de har god egenkapital, men det grunngir de i Lerkendal Stadion. Men dette er bundet kapital. Hvem skal kjøpe Lerkendal? Hvem skal de selge seter til? spør Borthen.

– Hvordan kan Rosenborg redde dette?

– De er dønn nødt til å ta ned kostnadene i rasende tempo. De er nødt til å si opp mange folk. Det er ingen annen vei, sier Borthen.

Han mener situasjonen er kritisk for klubben etter å ha brukt mye tid på å gå gjennom klubbens økonomiske situasjon.

– RBK er åpenbart på vei ned. De er på vei til å gå tom for penger og den kapitalen de har er bundet. Hvis de ryker ut for Larnaca vil de være 30 millioner i underskudd. For fjerde året er det tungt. Da blir de en middels klubb i lang tid, sier Borthen.

– Ansvaret ligger hos styreleder og daglig leder, kun der. Ingen andre har ansvaret for det som skjer i RBK, sier han.

— 19 år i jobben er lenge

Nils Skutle er ikke blid for kritikken som kommer mot han.

– Bjørn Borthen må få mene akkurat det han vil. Jeg har ingen kommentar til det, sier Skutle til utsagnet om at den daglige lederen i Rosenborg for lenge siden hadde vært ferdig i en bedrift i næringslivet.

– Har du noensinne vurdert å gi deg?

– Jeg kommer ikke til å fortsette til jeg er 80 år og alle forstår at nitten år i samme jobb er lenge, sier Skutle

– Er dette noe du har kjent på selv?

– Det vil jeg ikke si noe om, i alle fall ikke til deg, sier Skutle til Adresseavisen.

Han mener det er tatt grep i forhold til kritikken i Kontrollkomiteens rapport som Adresseavisen skrev om i går.

– Vi har tatt tak og jobbet med det. Jeg er uenig med beskrivelsen som står i Adresseavisen, sier Skutle.

– Har du vurdert å kutte i antall stillinger i RBK?

– Han må gjerne få mene det. Vi tar innspill inn, men jeg har ingen kommentar til det, sier Skutle.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk