Fotball

Jerv presenterte tre forslag til nye Levermyr

Jerv viste frem tre mulige planer for utvidelsen av Levermyr stadion i Grimstad. Klokka 18.00 spiller laget viktig kamp i opprykksjakten mot Ull/Kisa.

Jerv har presentert stadionplanene sine for både naboer og Grimstad kommunene. Styreleder i Jerv, Per Gunnar Topland, og eiendomsutvikler, Sverre Engebretsen, viste frem disse for pressen onsdag.
  • Herman Folvik

— Dette er nøkternt i god Jerv-tradisjon innenfor en kostnadsramme som bør være mulig å få til. Jeg ser for meg tre måneders byggetid uansett hvilken variant det blir. Vi vil helst være i gang 1. november og senest 1. januar, sa Sverre Engebregtsen, eiendomsutvikler, på pressepresentasjonen av stadionplanene.

Les også

DIREKTE: Klokka 18.00: Følg Jerv-Ullensaker/Kisa

Det har lenge vært varslet at Jerv og Grimstad kommune ønsket å finne ut hvordan man kunne oppgradere Levermyr stadion.

Slik Jervs hjemmebane står er den ikke god nok for eliteseriespill med tanke på at det er et krav fra Norges Fotballforbund at man skal ha et bedre flomlys enn Levermyr har nå, undervarme og minst 3000 sitteplasser.

Flomlyset skal Grimstad kommune ha på plass til neste sesong, mens undervarmen først skal være klar til 2018 slik avtalen er nå.

Les også

Her er Jervs nye Levermyr-planer

På plass til seriestart 2017

Jerv har presentert planene sine for både naboer og Grimstad kommune. Styreleder i Jerv, Per Gunnar Topland, og eiendomsutvikler, Sverre Engebretsen, viste frem disse for pressen onsdag.

— Vil det være på plass til seriestart 2017?

— Blir det eliteserie må det være på plass. Det betyr at kommunen må hive seg rundt allerede denne uken. De skal ha et møte i formannskapet alt i morgen, svarer Engebregtsen til Fædrelandsvennen.

— Målet til Jerv er å få et av disse alternativene klart til seriestart 2017. Det nytter ikke å vente med og se hvor Jerv spiller neste sesong etter sesongen, skyter styreleder Topland inn.

- Hvem vil finansiere dette?

— Det er et kommunalt bygg, og vi ønsker at de vil bidra. Hvis ikke må vi sette oss ned og se på andre muligheter, sier Topland til Fædrelandsvennen.

Les også

Jesper tror Jerv går direkte opp i eliteserien

* Trinn en

  • Dagens situasjon på Levermyr er at det er 600 sitteplasser og 400 ståplasser på østsiden. Et trinn Jerv viste frem var å utvide denne tribunen tyve meter og ha 1800 sitteplasser, hvor 1200 av disse skal være under tak. Det vil koste rundt fem millioner kroner.
Dette er trinn en i Jervs forslag

På vestsiden er det 450 sitteplasser under tak per nå, og det vil stå frem til trinn tre.

Les også

Nå er det opprykksfeber i Grimstad

* Trinn to

  • Utvidelse til 2550 sitteplasser på østsiden. Rundt 1700 av disse under tak eventuelt. Da vil Jerv kunne ta 3000 tilskuere, som er eliteseriekravet til NFF. Det vil koste rundt ti millioner kroner.
Dette er trinn to i Jervs forslag.
Les også

Nesten 60 prosent sjanse for at Jerv går opp

* Trinn tre

  • Et tredje froslag Jerv har sett på er å utvide vesttribunen å få 500 sitteplasser under tak i tillegg til de nevnte utvidelsene på østsideg. I tillegg vil Levermyr få plass til næringsarealer eller skoleplasser. Dette vil også koste 10 millioner kroner. Da vil Jerv ha en eliteseriestandard på plass.
Dette er Jervs tredje trinn på vestsiden, i tillegg til utvidelsen på østsiden.

I 1963 var det hele 8000 inne på Levermyr stadion under en landskamp mot Finland. Jervs "egne" publikumsrekord er fra 1977 da 6000 tilskuere så Jerv-Viking.

Les også

Jerv jakter sjette strake hjemmeseier

Imponerende utvikling

Jervs utvikling har gått fort de siste årene. I 2013 rykket de opp fra 3. divisjon til 2. divisjon. Derfra gikk de rett opp til 1. divisjon på første forsøk. Fjoråret ble et eventyr hvor de sikret kvalikplass fem minutter på overtid i siste seriekamp mot Follo. Jerv spilte seg helt til kvalikfinale hvor de tapte 2-4 over to kamper mot Start

Til tross for at laget mistet trener Steinar Pedersen til Start lillejuleaften og startet oppkjøringen uten hovedtrener har 2016 vært et nytt kapitell i gledeshistorien i Grimstad. Arne Sandstø kom inn i januar, og med ni kamper igjen ligger Jerv på direkte opprykksplass.

Les mer om

  1. Fotball 1. div