Fotball

Perry: - Som type er Jørgen 100 prosent

Per Joar Hansen vet han kan gi Jørgen Skjelvik bestått på personvurderingen allerede før han skal prate med den RBK-aktuelle backen på tomannshånd tirsdag.

LIKER FARTEN: RBK-trener Per Joar Hansen skal i samtaler med Rosenborg-aktuelle Jørgen Skjelvik tirsdag. Han skryter av backens hurtighet når han blir bedt om å beskrive den tidligere Stabæk-spilleren.
  • Christian Skare Stendal
ØNSKET: Jørgen Skjelvik.

FOSSEGRENDA (adressa.no): Selv om RBK-treneren er raskt ute med å påpeke at Kalmar-back Jørgen Skjelvik ennå ikke er klar for Rosenborg, er det ingen tvil om at det er den veien det går.

— Jørgen er en veldig spennende type, og en spiller som har stor fart og et godt venstrebein. I Sverige har han blitt omskolert fra ving til en venstrebackrolle, hvor han er spesielt god i den offensive fasen, beskriver Per Joar Hansen overfor adressa.no, og bekrefter at han først og fremst ser for seg å bruke Skjelvik i en backrolle.

Og det er altså hurtigheten som gjør spilleren ekstra interessant.

— Farten er viktig. Man må ha det i internasjonal fotball, hvis ikke er man sjanseløs. Vi er alltid på utkikk etter spillere med fart, uansett posisjon på banen, sier Hansen.

Skal snakkes personlig

Rosenborg og Kalmar er enige om en overgangssum for den tidligere Stabæk-spilleren, som kommer til Trondheim tirsdag for å gjennomgå den medisinske testen og forhandle om sin personlige kontrakt.

Når en overgangssak har kommet såpass langt blir det som regel en fiks ferdig overgang til slutt. Likevel er det et par detaljer som gjenstår.

— Vi er alltid nøye, og ønsker å prate med ham personlig. For det første handler det om å finne ut hvilken motivasjon en spiller har for å spille for Rosenborg, og hvilke ambisjoner han har. Dessuten ønsker vi å vite hvordan han ser seg selv i det bildet vi maler opp for ham, og det er alltid viktig å møte en spiller én til én før vi går inn i kontraktsforhandlinger, sier Rosenborg-treneren.

Kjenner ham fra før

Den praten har han ikke hatt med Skjelvik ennå, men som tidligere U21-landslagstrener kjenner han hurtigtoget svært godt. Derfor vil det overraske stort om backen ikke passer med det Rosenborg har sett for seg på forhånd.

- Jørgen er en kjempeflott gutt. Som type vet jeg at han er 100 prosent, konkluderer Hansen.

Tirsdag skal Skjelvik også gjennom mentale og fysiske tester.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt28178354233159
2Molde28175665362956
3Viking2815675546951
4Lillestrøm2813694437745
5Rosenborg28128853391444
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Kalmar FF
  3. Rosenborg BK