Fotball

Jönsson: - Selnæs helt klart aktuell fra start

<p>Ole Selnæs (17) spiller trolig sin første RBK-kamp på Lerkendal mandag, mens Stefan Strandberg er tilbake i midtforsvaret.</p>

rbk trening langfredagfør sogndalkampenselnes Foto: jens petter søraa

 • Anders Ruud

Mandagens RBK-kamp mot Sogndal blir noe overraskende en tidlig toppkamp for Jan Jönssons menn. Sogndal imponerte stort i første serierunde med 4-0-seier borte mot Odd. Sist helg endte det 0–0 mot Hønefoss for laget fra saftbygda. Det betyr at Sogndal kommer til Lerkendal som serieleder, foran RBK på andreplass.

– Det blir en tøff kamp. Sogndal har holdt nullen så langt denne sesongen, og har kommet bra i gang. Men vi skal, som alltid på hjemmebane, gå ut og ta tak i kampen, understreker Jan Jönsson etter fredagens RBK-trening.

— Helt klart aktuell

Jönsson er klar på at det er svært aktuelt å la Selnæs debutere fra start mot Sogndal, men han vil ikke bekrefte at unggutten får sjansen.

– Han er helt klart aktuell fra start på mandag. Han har spilt mye i oppkjøringen, og har gjort det meget bra både i kampene og på trening. Selv om ham er ung er han veldig fotballklok. Han er ballsikker og har en god pasningsfot, skryter Jönsson.

Selnæs selv håper åpenbart på å få sin hjemmedebut.

– Jeg håper selvsagt på å få starte mot Sogndal. Vi har ikke fått noe lag enda, men det er ikke helt umulig at jeg kan få sjansen, spår Selnæs.

RBK-treneren har flere alternativer på midten. Dersom Selnæs får sjansen i sin favorittposisjon, som en av to sentrale midtbanespillere, må enten Mohammed Awal Issah eller Markus Henriksen gi fra seg startplassen fra sesongens to første kamper. Henriksen kan også eventuelt skyves ut på kanten av midtbanen og da ta plassen til Jonas Svensson.

Strandberg rett inn

RBKs nye midtstopper Stefan Strandberg startet på stopperplass mot Brann i første serierunde, men gikk ut med skade etter 52 minutter, og måtte stå over mot LSK. I går trente Strandberg for fullt med RBK, og ble drillet som Jim Larsens stoppermakker under formasjonstreningen. Jan Jönsson går langt i å bekrefte at Strandberg starter mot Sogndal.

– Strandberg så sterk ut i dag. Vi tok ingen sjanser sist kamp, men jeg tror han er spilleklar til mandag , sier Jönsson.

Rosenborg møter Sogndal på Lerkendal klokken 18.00 mandag 2. påskedag. Kampen kan du følge på adressa.no.

Les mer om

 1. Eliteserien

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Svensson: - Uvant å bli benket

 2. FOTBALL

  Jönsson setter Iversen på benken

 3. FOTBALL

  Fredheim Holm og Prica på topp

 4. FOTBALL

  Jönsson er på sporet av edelt metall igjen

 5. FOTBALL

  Jönsson tror ikke på destruktivt Hønefoss-lag

 6. FOTBALL

  Iversen tar Pricas plass