Tidligere RBK-profil klar for ny klubb

Mikkel «Mix» Diskerud skal spille fotball i Sør-Korea det neste året.

Fra Trondheim til Ulsan: Mikkel «Mix Diskerud har tidligere spilt for Rosenborg og Stabæk. Nå er han utlånt til sørkoreanske Ulsan Hyundai FC.

Den 27 år gamle norskamerikaneren Mikkel «Mix» Diskerud er klar for den koreanske eliteserieklubben Ulsan Hyundai FC på lån. Avtalen sies å være på tolv måneder.

Klubben annonserte overgangen på Twitter, natt til onsdag norsk tid.

– Dette er en helt ny kultur for meg, men jeg elsker å møte nye mennesker og oppleve nye ting. Jeg ser virkelig frem til alt som skal skje fremover, sier Diskerud i videoen.

Klubben ligger på femteplass i den sørkoreanske toppdivisjonen, der laget Jeonbuk topper tabellen suverent.

Diskeruds nye klubb ligger fem poeng bak Gyeongnam på andreplass.

Landslagssuksess i USA

Midtbanespilleren har totalt spilt fem kamper for diverse aldersbestemte norske landslag, men valgte å representere USA som seniorspiller.

Det ga ham blant annet sjansen til å oppleve verdens største fotballturnering på nært hold. For fire år siden var han en del av Jürgen Klinsmanns VM-tropp, men fikk ikke spilletid i turneringen.

De to siste årene har han derimot ikke vært involvert for det amerikanske landslaget i særlig stor grad.

Les også

Han ledet Island til nasjonens første fotball-VM. Nå gir han seg som landslagssjef.

Oppsiktsvekkende overgang

Diskerud har tidligere spilt for Stabæk og Rosenborg, før han i 2014 valgte å melde overgang til amerikanske MLS og New York City FC.

Mot slutten av forrige sesong, vakte det oppsikt da utstyrsleverandøren Umbro annonserte at Diskerud hadde signert for Manchester City, for så å bli utlånt til svenske IFK Göteborg like etterpå.

Det hører med til historien at New York City FC er eid av selskapet Manchester City Football Group, som også eier den australske klubben Melbourne City FC.