Fotball

Viking-spiller om Island-suksessen: - Det er utrolig, som en drøm

Jon Dadi Bödvarsson og Island kan ta sin fjerde strake seier i EM-kvalifiseringen søndag.

Jon Dadi Bödvarssons klubb Viking har slitt denne sesongen. Her fra en oppkjøringskamp mot Hødd på La Manga i mars.

Vikings Jon Dadi Bödvarsson har en viktig rolle på det islandske landslaget som søndag kan ta føringen i EM-kvalifiseringsgruppen med seier over Tsjekkia.

Island har sjokkert Fotball-Europa med seirer over Tyrkia og Nederland. Det har ført nasjonen til toppen av gruppe A, men med tap mot Tsjekkia vil den miste førsteplassen.

– Det blir en tøff kamp for oss. De har like mange poeng som oss, så det blir en jevn kamp, sier Jon Dadi Bödvarsson til NTB.

Viking-spilleren har startet alle de tre kampene så langt i kvalifiseringen som spiss sammen med Ajax' Kolbeinn Sigthórsson. Kontrasten fra en tung høst med Viking til en oppløftende høst med Island er stor.

– Det har vært mye snakk om det den siste tiden. Det er slik sesongen har vært for Viking. Island spiller litt annerledes. De bruker en spillestil som kanskje passer meg bedre, sier Bödvarsson.

Gode spillere

Med tre starter for Island, der han blant annet scoret mot Tyrkia, har han danket ut spisser som Real Sociedads Alfred Finnbogason og eliteseriens toppscorer Vidar Örn Kjartansson.

– Jeg fikk starte den første kampen mot Tyrkia og gjorde det bra der. Etterpå har jeg fått støtte av treneren og spilt bra i kampene. Finnbogason og Kjartansson er veldige gode spillere, men jeg tror det handler om spillertypen jeg er, sier Bödvarsson.

Han opplever EM-eventyret med Island som oppfriskende.

– Jeg merker at det er større interesse rundt Island i Europa nå. Det er utrolig, som en drøm, sier Bödvarsson.

Les også

Jonevret mener det er enklere å prestere for Island enn Viking

Vil beholde ledelsen

Lars Lagerbäcks mannskap ingen planer om å miste gruppeledelsen mot Tsjekkia, men troppen holder likevel beina godt plantet på jorden.

– Det er mentaliteten til denne gruppen som er avgjørende, og vi prøver å plukke spillere med den rette mentaliteten. Dette er gutter som har vinnermentalitet. De tar ikke av om de vinner én eller to kamper, sier assistenttrener Heimir Hallgrimsson ifølge Fotbolti.net.

Les også

Den islandske vinneroppskriften: Haller og utdannede trenere for seksåringer

Begge landslagene har nøkkelspillere på midtbanen. Island har Gylfi Sigurdsson, og Tsjekkia har Tomas Rosicky. Det kan bli en avgjørende duell i oppgjøret.

– Jeg tror de begge er spillere i verdensklasse. De er begge veldig hardtarbeidende. Jeg tror ikke det er vanlig at slike talentfulle spillere er så hardtarbeidende som de her, sa Hallgrimsson. (©NTB)

Les også

  1. Et lovende eksperiment

Les mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. Jón Daði Böðvarsson